RECERCA URGENT

Desapareix al canal de la Mànega l'avioneta on anava el futbolista Emiliano Sala

El davanter argentí viatjava ahir a la nit des de Nantes fins a Cardiff, la ciutat del seu nou club

zentauroepp46654655 emiliano sala190122103549

zentauroepp46654655 emiliano sala190122103549 / Cardiff City FC

3
Es llegeix en minuts
Iván Adler / Barcelona

L’avió que transportavaEmiliano Sala, futbolista argentí de 28 anys, va desaparèixer del radar alcanal de la Mànega dilluns a la nit. Les autoritats franceses van posar en marxa la recerca urgent i van confirmar que efectivament es tracta de l’aeronau que portava al davanter argentí des de Nantes (França) fins a Cardiff (País de Gal·les). La recerca es va suspendre dimarts a la tarda i es reprendrà aquest dimecres a primera hora.

Sala havia fitxat pelCardiff City recentment, que va pagar la seva fitxa de 20 milions d’euros, i es dirigia a la capital gal·lesa per afegir-se definitivament al club. Abans va voler tornar a França per acomiadar-se dels excompanys del Nantes. "És una notícia terrible, no podem fer res més que esperar", va dir Pep Guardiola al conèixer el succés. 

El pare, desesperat

"Jo estava treballant quan em vaig assabentar de la notícia, no m’ho puc creure. Estic desesperat", va assegurar Horacio Sala, el pare del futbolista, a C5N. "Tant de bo arribin bones notícies. Per a ell, com per a tothom, era un gran pas el seu traspàs a Cardiff. És un noi que sempre va lluitar. Un noi de poble, un noi humil. No sé què ha pogut passar. La meva família no en sabia res, jo els vaig avisar. Emiliano viatjava de Nantes a Cardiff però ningú em va trucar per dir-me res. Ni de França ni de Gal·les", va apuntar.

Helicòpters i barcos van rastrejar la presumpta zona on podria haver caigut l’avió. L’últim contacte que va tenir amb una torre de control va ser dilluns a les 20.30 sobre el canal de la MànegaEl control aeri de l’illa de Guernsey va confirmar que el pilot va demanar aterratge d’emergència a aquella mateixa hora. A més, també van afirmar que el davanter viatjava amb una persona més.

Aigües gelades

El comunicat oficial de la policia de Guernsey va ser clar: "El PA 46 Malibu estava en ruta des de Nantes a Cardiff quan es va perdre del radar, quan l’ATC de Jersey intentava establir contacte. L’avió al passar Guernsey va sol·licitar el descens. Jersey ATC va perdre contacte mentre volava a 2.300 peus".

Tot apunta cap a la catàstrofe. John Fitzgerald, director d’operacions del Channel Airline Airsearch i encarregat de comandar les recerques aèries quan es produeixen accidents a la zona del canal de la Mànega, es va mostrar contundent. "Si realment són a l’aigua, no hi ha oportunitats de trobar-los amb vida. Diria que no hi ha possibilitats. L’altre dia vaig anar a nedar (al canal de la Mànega) i vaig resistir tres minuts. Fa molt fred en aquestes aigües; una persona a tot estirar podria aguantar-hi una hora".

Commoció al Nantes

El Nantes ha ajornat el seu partit de la Copa de França que havia de disputar davant delSannois Saint-Gratien. D’altra banda, Mehmet Dalman, president del Cardiff City, va expressar que estan "molt preocupats per la situació d’Emiliano".

 El club francès manté l’esperança que el jugador sigui trobat "sa i estalvi". "Tota la família del Nantes resa perquè Emiliano i els altres passatgers de l’avió siguin a la fi trobats amb vida", va indicar l’entitat en un comunicat. El Nantes va convocar els aficionats a partir de les 18.30 d’aquest dimarts en una plaça del centre de la ciutat perquè col·loquin espelmes davant una font en senyal d’esperança per la vida del jugador.

El president del conjunt gal, Waldemar Kita, va enviar el seu recolzament als amics i la família de Sala i va expressar també la seva esperança. "És un lluitador. No està tot acabat, pot ser en algun lloc", va agregar.

Figura i golejador

Notícies relacionades

Sala va néixer fa 28 anys a la província argentina de Santa Fe, tot i que pràcticament va fer tota la seva carrera a França, després d’haver-se unit al segon equip del Girondins de Bordeus als 20 anys i deixar el seu país natal. Mai va jugar professionalment a l’Argentina i actualment era la figura i golejador del Nantes, on va completar 130 partits i va marcar 48 dianes.

Aquesta és la foto que havia pujat a l’Instagram l’argentí dilluns passat, amb tots els seus excompanys, hores abans de pujar a l’aeronau que l’anava a portar a la capital gal·lesa.

Temes:

França