Espanya goleja el Brasil en el seu millor partit (36-24)

La selecció s'assegura lluitar del 5è al 8è lloc, però no les semifinals

jcarmengol46648914 ihf handball world championship   germany   denmark 2019   m190121184225

jcarmengol46648914 ihf handball world championship germany denmark 2019 m190121184225 / WOLFGANG RATTAY

2
Joan Carles Armengol

Espanya va complir la seva part del tracte per intentar estar en les difícils semifinals del Mundial d’Alemanya i Dinamarca. La selecció va derrotar amb claredat el Brasil (36-24) en el penúltim partit de la segona fase de grups i queda a l’expectativa que, en l’últim partit d’aquesta jornada de dilluns, Alemanya i Croàcia firmin un empat que mantindria vives les opcions espanyoles d’acabar entre els dos primers de grup, si dimecres també derrota Alemanya i França pot amb Croàcia.

Una difícil carambola, gairebé impossible, que no obstant els 'hispans’ van posar en marxa aquest dilluns amb un dels seus partits més convincents del torneig, en el qual van superar totalment un Brasil que diumenge havia donat la sorpresa al batre Croàcia (29-26). Els sud-americans van acusar el cansament del dia anterior (en el qual Espanya va descansar) i no van poder protagonitzar la segona 'bomba' consecutiva. Espanya en canvi va tenir un acompliment impecable i se’n va anar des del primer moment en el marcador, amb un avantatge màxim en la primera part de 7 gols (10-3, minut 15) que va quedar a sis al descans (19-13, m. 30).

Amb un Gonzalo Pérez de Vargas molt afinat sota els pals, una gran circulació de pilota i molta rapidesa en les contres, els 'hispans’ no van tenir problemes en aquesta ocasió per emportar-se el partit, volant alt amb les seves ales. En la primera meitat, l’extrem dreta Ferran Solé (autor d’11 gols en la derrota davant de França de dissabte, 33-30) se’n va anar als 6 gols, els mateixos que l’extrem esquerra Aitor Ariño en la segona. Tampoc un altre ala, Aleix Gómez, es va quedar gaire enrere, amb una aportació de 4 gols a l’equip, tot i que el jugador designat més valuós va ser Joan Cañellas, amb 5 gols, en substitució del lesionat en la primera part Dani Sarmiento. Pérez de Vargas va sumar 13 parades (en la seva magnífica línia)... i dues assistències.

Amb la victòria, Espanya es va assegurar, això sí, un lloc entre els vuit millors del Mundial, torneig que concedeix plaça per als preolímpics de Tòquio 2020 als set primers. Aquest ha de ser, a falta de semifinals, l’objectiu últim de la selecció.

La fitxa

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>36 - Espanya: </strong>Pérez de Vargas; Solé (6, 1p), Gurbindo (-), Gedeón Guardiola (3), Morros (-), Raúl Entrerríos (2) i Ángel Fernández (2) –equipo inicial– Corrales (ps), Alex Dujshebaev (2), Sarmiento (1), Aginagalde (3), Cañellas (5), Aleix Gómez (4), Ariño (6), Goñi (2) i Figueras (-)</span>