ELS ENCREUAMENTS DE QUARTS

cuartosweb

cuartosweb

La Copa brinda una altra revenja al Sevilla contra el Barça

Girona somia amb una altra gesta davant del Madrid i l'Espanyol s'enfrontarà amb el Betis

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El sorteig de quarts de final de la Copa del Rei no va oferir aquest divendres el clàssic que a Madrid es temia i a Barcelona es desitjava, però sí un altre partit que gairebé mereix tal adjectiu: Sevilla i Barça reeditaran la final de la temporada passada, amb la tornada en el Camp Nou, en un encreuament molt exigent per als blaugranes. La sort va donar al Sevilla una altra ocasió de revenja i al Girona l’oportunitat de donar continuïtat a la seva gesta copera si és capaç de tombar el Reial Madrid i colar-se a semifinals. A diferència dels altres dos equips catalans, l’Espanyol, que s’enfrontarà amb el Betis, haurà de disputar la tornada a domicili. El Getafe-València completa el quadro.

"És un equip dur i sabem que tindran ganes de revenja", va reconèixer Guillermo Amor, representant culer a Las Rozas, després de conèixer la seva sort. Fa vuit partits que el Sevilla no guanya el Barça, des del 2015, una ratxa en la qual ha deixat escapar dues Copes (l’última la maneta amb què es va acomiadar Iniesta) i dues Supercopes (un altre 5-0 el 2016 i l’última de Tànger per 2-1). 

Calendaris exigents

Pablo Machín no podrà centrar-se a preparar el xoc fins diumenge, ja que dissabte té un duel vital, la visita a un Reial Madrid amb el qual està empatat a punts a la tercera plaça. "Sense voler semblar prepotent, no em fa por cap rival. El Sevilla pot guanyar qualsevol equip, el Madrid i el Barça. Al primer ja ho hem fet aquesta temporada", va recordar el tècnic sevillista, que va entrar de passada en la polèmica de Chumi: "¿Si hauria preferit el Llevant? És clar, com qualsevol. Jo el que vull és que es faci justícia, i si s’ha comès alineació indeguda...".

Si el calendari immediat del Sevilla és dur, què es pot dir del que se li presenta al Girona. Després de l’èpica eliminació de l’Atlètic en el Wanda, el conjunt d’Eusebio Sacristán s’enfronta a un repte encara més gran: el Reial Madrid. El conjunt blanc està sumit en una profunda crisi, però no deixa de ser el campió d’Europa i del món de les tres últimes temporades, i una ocasió d’or perquè Montilivi i tot Girona continuïn sumant moments màgics a la seva curta història en l’elit.

El repte serà brutal per als blanc-i-vermells, que en un termini de vuit dies visitaran el Bernabéu a la Copa, jugaran contra el Barça a Montilivi (el partit que s’havia de disputar a Miami) i rebran al conjunt blanc de nou a casa a la recerca d’una plaça en semifinals. "Per al club, la ciutat i els aficionats és una autèntica festa del futbol poder competir contra el Reial Madrid, un dels millors clubs del món”, va valorar el president, Delfí Geli

Només el Girona pot presumir d’haver eliminat dues primeres en aquesta Copa, i no dues qualssevol, sinó la revelació de la temporada, l’Alabès, i el segon de la Lliga, l’Atlètic. "Estaria bé un altre gran a quarts", havia demanat dijous el president, potser pensant a enfrontar-se amb el Barça i completar així la trilogia d’equips en els quals va militar en la seva etapa com a jugador. 

Baixa de David López

Tampoc amaga la seva il·lusió per la Copa l’Espanyol, que s’enfrontarà amb el Betis amb l'inconvenient de jugar la tornada a Sevilla. "Hi ha moltíssima il·lusió per fer una cosa gran", va assegurar Rufete a Las Rozas. "En la nostra història, la Copa ha tingut moltes coses bones i competirem perquè sabem que ens pot donar molt", va concloure el director de futbol periquito.

Notícies relacionades

Rubi va destacar que el Betis "fa molt bon futbol" i que el seu equip deu haver après la lliçó de l’1-3 que els va endossar a Cornellà. "Són un gran equip, però nosaltres també", va reivindicar el míster blanc-i-blau, que no podrà comptar en aquesta eliminatòria amb David López, lesionat dijous en l’isquiotibial. El central estarà entre dues i tres setmanes de baixa. Una mica menys, entre set i deu dies, es perdrà Adrià Pedrosa.

Així narrem el sorteig en directe:

Actualitzar

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Fa 1918 dies

Carregar més

Temes:

Copa del Rei