Anar al contingut

PROJECTE EMPRESARIAL

Messi i Cesc s'uneixen a Piqué com a socis del nou FC Andorra

El defensa blaugrana vol que els dos futbolistes, que figuraran de manera testimonial, donin més projecció internacional a la seva nova inversió futbolística

Messi i Cesc s'uneixen a Piqué com a socis del nou FC Andorra

Rodrigo Jimenez

Leo Messi i Cesc Fàbregas s'afegeixen a la construcció d’un FC Andorra amb l’ADN blaugrana, segons informa ‘El Periòdic d’Andorra’ en la seva edició d’aquest dimarts. A finals d’any es va saber que Gerard Piqué tenia la intenció de comprar el conjunt del Principat. Des d’aleshores, s’han produït canvis legislatius, de naturalesa jurídica i a la banqueta. Tot per gentilesa del grup inversor Kosmos, del qual Piqué és fundador i president. Però ell no és l’únic futbolista que hi ha darrere de la compra del FC Andorra. Tal com ha pogut saber 'El Periòdic d’Andorra', Fàbregas Messi, són accionistes de l’empresa de Piqué en aquest projecte al petit país pirinenc.

Tot i que el paper dels dos futbolistes en la compra del club del Principat és plenament testimonial, afegeix la informació, la seva aparició en l’escena aportarà un gran ressò internacional en un projecte que acaba d’engegar. Al canvi de tècnics i de jugadors s’hi afegeix la intenció de construir un nou camp de futbol per poder jugar els partits i entrenar, ja que els últims anys s’han trobat amb problemes a la Borda Mateu, l’actual escenari del FC Andorra, a causa de la limitació d’horaris i dies. Tot i que encara no s’hagi confirmat la ubicació del terreny de joc, se sap que el central està estudiant quatre possibles localitzacions entre les quals es troba la Cortinada, a la parròquia andorrana de Sant Julià de Lòria.

Els primers fitxatges

La injecció de sang blaugrana al club va començar amb el fitxatge dels exjugadors Gabri García i Albert Jorquera com a tècnics del conjunt del Principat. A més, el fill de Tito VilanovaAdrià Vilanova, va passar a formar part de la plantilla juntament amb vuit incorporacions més. Tots aquests canvis van ser possibles arran de l’aprovació de la llei de l’esport el 20 de desembre. El Consell General va acceptar que els primers equips puguin convertir-se en societat anònima d’objecte esportiu. D’aquesta manera, es permetia l’entrada de capital estranger als clubs i es deixava via lliure a Piqué. El següent pas va ser que els socis del FC Andorra acceptessin que el club fes el canvi de naturalesa jurídica, cosa que es va validar sense cap vot en contra el 29 de desembre en una assemblea general extraordinària. El club passava a estar en mans de diversos inversors, entre els quals hi havia Kosmos.

Cita a Viladecans

La compra del FC Andorra per part de Piqué ha fet possible que el club es deslliurés del deute de 313.000 euros que acumulava. La injecció econòmica ha permès fer fitxatges de qualitat que suposen un progrés en l’objectiu dels nous propietaris: portar el club del Principat al futbol professional espanyol.

Actualment, el FC Andorra ocupa la vuitena plaça del Grup 2 de la Primera Catalana, a 11 punts del Mollerussa, que en aquests moments seria l’equip que ascendiria directament a Tercera Divisió. El pròxim diumenge el conjunt pirinenc es desplaça a Barcelona per enfrontar-se al Viladecans.

Terra d’acollida esportiva

La singularitat andorrana en temàtica fiscal està servint en l’actualitat perquè nombrosos esportistes, que no tenen l’obligació d’entrenar regularment a la seu del seu club esportiu, s’hagin establert al país. Així, almenys mig centenar de ciclistes professionals, de diverses nacionalitats, resideixen habitualment a Andorra i el mateix passa amb algunes estrelles en el pilotatge de les MotosGP. Alguns dies, quan no hi ha competició i bon temps, es forma a Andorra un grup professional que res ha d’envejar, per exemple, el del Tour, entre altres coses perquè entre 20 i 30 dels participants en la volta francesa entrenen habitualment per carreteres andorranes, moltes vegades acompanyats per pilots motociclistes que tenen al ciclisme com la principal base d’entrenament.