REPTE OCTOGENARI

L'alpinista japonès Miura vol coronar l'Aconcagua amb 86 anys

El veterà esportista inicia l'aventura a l'Argentina i vol baixar des del cim esquiant

In this Tuesday, May 21, 2013, photo distributed by Miura Dolphins, 80-year-old Japanese extreme skier Yuichiro Miura rests in a camp at 8,000 meters (26,247 feet) during his attempt to scale the summit of Mount Everest. According to his management office, Miura plans to reach the 8,850-meter (29,035-foot) peak on Thursday, May 23 to be the world’s oldest person to climb the world’s highest peak. His rival, 81-year-old Min Bahadur Sherchan, from Nepal, who nabbed the record just before he could in 2008, was at the base camp preparing for his own attempt on the summit next week. (AP Photo/Miura Dolphins)  MANDATORY CREDIT

In this Tuesday, May 21, 2013, photo distributed by Miura Dolphins, 80-year-old Japanese extreme skier Yuichiro Miura rests in a camp at 8,000 meters (26,247 feet) during his attempt to scale the summit of Mount Everest. According to his management office, Miura plans to reach the 8,850-meter (29,035-foot) peak on Thursday, May 23 to be the world’s oldest person to climb the world’s highest peak. His rival, 81-year-old Min Bahadur Sherchan, from Nepal, who nabbed the record just before he could in 2008, was at the base camp preparing for his own attempt on the summit next week. (AP Photo/Miura Dolphins) MANDATORY CREDIT / AP

1
Es llegeix en minuts

El famós alpinista japonès de 86 anys Yuichiro Miura ha sortit des del seu país amb destinació a Mendoza (Argentina), des d’on emprendrà el seu ascens a l’Aconcagua, una muntanya que ja va coronar fa 30 anys i que ara vol baixar-la esquiant. L’octogenari esquiador ha agafat un avió a l’aeroport toquiota de Haneda cap al país llatinoamericà, on està prevista la seva arribada el dia 3, amb una escala prèvia a París, per afrontar el desafiament de tornar a coronar el cim més elevat d’Amèrica del Sud, amb 7.000 metres d’altura.

"És una muntanya en què puc fer realitat el meu somni", va afirmar Miura en la conferència de premsa de presentació de l’expedició, on va descriure l’Aconcagua com una muntanya "meravellosa" i va destacar les seves "impressionant vistes" de l’oceà Pacífic i Santiago de Xile.

Va coronar l’Everest

El longeu alpinista accedirà al camp base de l’Aconcagua el 10 de gener, des d’on començarà l’ascens i descens, que durarà aproximadament tres setmanes i que farà acompanyat d’un equip de sis professionals i experts en muntanyisme.

Notícies relacionades

Entre els membres de l’expedició hi ha el seu fill, Gota Miura, de 59 anys, que va ser esquiador olímpic i l’ha acompanyat en aventures prèvies, així com dues persones encarregades de la logística i la comunicació, un metge, dos càmeres i un assistent per a la pujada. En la seva última roda de premsa, Miura va admetre que aquest podia ser "l’últim desafiament" de la seva llarga carrera com a esquiador, que l’ha portat als cims més alts de la Terra i l’ha convertit en la persona més longeva a coronar l’Everest, amb 80 anys.

Després d’arribar al cim de l’Aconcagua, i si la seva condició física l’hi permet, Miura té previst fer una baixada amb esquís fins a un dels camps base, situat uns 2.000 metres més avall. L’octogenari va admetre el risc que suposa el seu pròxim desafiament i va assegurar que "prendria la decisió de deixar-ho" si veia que no podia arribar al cim.