ELS TÈCNICS ESPANYOLS EMIGREN

Quique, Carreras, Lotina, Lillo... desembarcament a l'Àsia

L'extècnic de l'Espanyol dirigirà el Xangai Shenhua xinès i Carreras el Sagan Tosu japonès de Fernando Torres

Lotina canvia el Tokyo Verdy pel Cerezo Osaka i Lillo ha d'augmentar el nivell del Vissel Kobe d'Iniesta amb l'arribada de Villa

lainz46364756 deportes 26 12 2018 lillo181226202852

lainz46364756 deportes 26 12 2018 lillo181226202852

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Àsia està de moda. I el Japó, encara més. Fa temps que el futbol espanyol exporta talents. Primer eren jugadors, després van ser entrenadors. Ara, per exemple, en la Premier League hi ha quatre tècnics espanyols: Pep Guardiola (City), Unai Emery (Arsenal), Rafa Benítez (Newcastle) i Javi Gracia (Watford).

A Anglaterra hi ha quatre tècnics espanyols (Guardiola, Emery, Benítez i Javi Gracia); al Japó en coincidiran ara tres

Al Japó, a inicis del mes de febrer, quan arrenqui la Lliga es donaran cita tres compatriotes: Juan Manuel Lillo iniciarà la seva segona temporada al Vissel Kobe d’Iniesta, que es reforça ara amb David VillaJuan Manuel Lillo Vissel Kobe d’IniestaLluís Carreras emprèn una nova aventura al Sagan Tosu, on juga Fernando Torres, i Miguel Ángel Lotinatreu el cap a l’elit asseient-se a la banqueta del Cerezo Osaka de la J-League després de dirigir durant dues temporades el Tokyo Verdy en Segona Divisió.

A la Xina arriba ara Quique Sánchez Flores, que troba nova destinació després de ser destituït el passat mes d’abril de l’Espanyol. Va abandonar el club envoltat d’una gran polèmica perquè va dubtar públicament de la qualitat de la plantilla i vuit mesos més tard ja té nova banqueta. Lluny d'Espanya, continuant així la nova tradició dels entrenadors espanyols que busquen feina a l'estranger.

És el novè equip de Sánchez Flores després de dirigir a la Lliga el Getafe, València, Atlètic de Madrid i Espanyol, la seva última llar. A Portugal va estar al Benfica; als Emirats Àrabs Units va dirigir l'Al-Ahli i Al Ain; a Anglaterra el Watford.

Amb cinc ajudants

Quique no se'n va sol a la Xina. S'hi emporta cinc ajudants: Antonio Díaz i l'anglès Dean Austin (assistents), Emilio López Fernández (entrenador de porters), Óscar Antonio (preparador físic) i Cote Gallardo (analista tècnic). Agafa el Xangai Shenhua, que ocupa l’onzena posició de la Lliga, per suplir el tècnic Wu Jingui, que assumirà el rol de mànager del club xinès.

"Assumeixo el meu paper d’entrenador del Cerezo Osaka amb una gran responsabilitat" (Lotina)

Assumeixo el meu paper d'entrenador amb una gran responsabilitat”, va dir Lotina, que estrena càrrec al Cerezo Osaka. Després de dirigir el Tòquio Verdy afronta, amb 61 anys, un nou repte: intentar millorar la setena posició en la qual ha acabat l'últim campionat.

Notícies relacionades

Per a Lluís Carreras (46 anys) és la seva primera aventura fora de casa Lluís Carreras ( després d’entrenar l’Alabès B, Sabadell, Mallorca, Saragossa i Nàstic. Agafa les regnes del Sagan Tosu de Torres, que va patir molt per eludir el descens. Carreras va coincidir amb Torres en la seva època de jugador a l'Atlético (2001-2003). I Juan Manuel Lillo, que va arribar el mes de setembre passat per salvar el Vissel Kobe d’Iniesta (i el va salvar), ara, amb Villa al front d’atac, ha de millorar la desena posició.