L'HEMORRÀGIA PERIQUITA

L'Espanyol es dessagna a l'estadi més buit de la Lliga

L'equip blanc-i-blau ha passat de lluitar pel lideratge a patir quatre derrotes amb 12 gols en contra

L'RCDE Stadium, amb 18.574 espectadors de mitjana, és l'únic de la Lliga que no cobreix ni la meitat del seu aforament

rpaniagua46189139 fc barcelona s lionel messi and his teammates celebrate duri181209193632

rpaniagua46189139 fc barcelona s lionel messi and his teammates celebrate duri181209193632 / Joan Monfort

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol ha baixat a la terra de cop després d’un prometedor inici de Lliga. L’il·lusionant projecte de Rubi passa el seu pitjor moment. L’equip periquito ha passat de lluitar pel lideratge (va estar segon, a un punt del Barça, després de la jornada 9) a dessagnar-se amb quatre derrotes consecutives en les quals ha encaixat 12 gols, una sagnia preocupant que ha fet saltar les primeres alarmes.

Els excel·lents números del començament de curs mantenen el bloc blanc-i-blau a la zona mitjana-alta i el seu tècnic, un dels més meticulosos i analistes, assegura el màxim esforç per capgirar la situació, però és necessari un cop d’efecte. Cal tornar com més aviat millor al’origen.

“Una nit fotuda”

Dues cites li queden a l’Espanyol per acabar el 2018 i trencar amb una mala ratxa que ha enfosquit el seu gran començament. Diumenge vinent rebrà el Betis en el duel que s’ha marcat amb vermell per tornar al bon camí. No es pot fallar davant de l’equip de Quique Setién, que en la seva anterior visita a Barcelona es va emportar un fantàstic triomf al Camp Nou (3-4). Aquest mateix Barça es va donar un homenatge aquest dissabte a Cornellà amb Messi de mestre de cerimònies.

TONI ALBIR (EFE)

“Va ser una nit fotuda, però hem de donar-li la volta. La màgia de l’Espanyol no s’ha acabat. Hem de tornar a la idea de l’inici, quan teníem la pilota, però quan també defensàvem bé i érem un equip sòlid. Ens està costant jugar com abans”, va reflexionar Víctor Sánchez, un dels escollits per Rubi per al derbi.

El centrecampista, que ha perdut pes a l’equip aquest curs, aposta per un discurs pragmàtic, més pròxim a l’època de Quique Sánchez Flores que a la filosofia que ha proclamat Rubi des del començament. “Això només se soluciona guanyant. Tot depèn dels resultats. Si no sumes tres punts per molt bé que juguis no serveix de res”.

Mutació a casa

Cornellà s’ha apreciat a la perfecció la mutació d’un conjunt que va començar guanyant els cinc primers partits a casa amb triomfs destacats contra elValència  (2-0) i el Vila-real (3-1). Aquest gol dels castellonencs va ser l’únic que va encaixar el grup de Rubi com a local fins al 25 de novembre, quan el Girona va assaltar l’RCDE Stadium en la primera bufetada del curs (1-3). Girona 

Diego López i David López miren com el xut de Luis Suárez acaba a la xarxa en el tercer gol del Barça en el derbi / QUIQUE GARCÍA (EFE)

Dues setmanes després va arribar la patacada contra el Barça (0-4). Set gols en dos partits que posen de manifest els desgavells d’un Espanyol que també va perdre a Mario Hermoso hores abans del xoc contra els culers. El central esquerrà ha sigut el millor defensa periquito en aquestes 15 jornades.

Defensa esquerdada

L’Espanyol no perdia quatre partits consecutius a la Lliga des del 2012 amb Mauricio Pochettino a la banqueta. El tècnic argentí va ser destituït amb l’equip enl’última posició a finals de novembre. Amb Rubi la situació és diferent. El tècnic de Vilassar ha demostrat que es poden combinar bon joc i resultats positius. Sabia que podien arribar moments complicats, però la base existeix i es tracta de solucionar aquests errors en un bloc que comença a ser calat pels rivals. El factor sorpresa ja no existeix.

Notícies relacionades

La defensa s’ha esquerdat l’últim mes i també s’han reduït les prestacions ofensives. L’Espanyol depèn massa de Borja Iglesias, el màxim golejador periquito amb vuit gols. “No ens queda més remei que seguir endavant i revertir la situació contra el Betis. Fins ara hem demostrat coses bones. La proposta és vàlida. En molts partits ens va anar bé”, va comentar l’ariet.

Evitar els nervis

Analitzar els detalls que han causat la davallada és l’objectiu del cos tècnic en aquesta setmana que ha de concloure amb una reparadora victòria davant del Betis. Altrament, augmentaran els nervis i els dubtes. La cúpula va proclamar en la recent junta d’accionistes que Europa ha de ser un objectiu innegociable. Acabar l’any amb calma és clau per afrontar el mes de gener, en el qual podrien acumular-se vuit partits, quatre de Lliga i quatre de Copa si l’equip periquito supera els vuitens. 

El temple periquito només omple el 46% del seu aforament

Temes:

Espanyol