libertadores AL BERNABÉU

La Policia xifra entre 400 i 500 els seguidors "especialment violents" a Madrid pel River-Boca

Hi ha un dispositiu de "seguretat màxima" a l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas, a les carreteres, a les estacions d'autobusos i al metro

policia-copa-libertadores / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El delegat de Govern a Madrid, José Manuel Rodríguez Uribes, ha explicat aquest divendres que la Policia calcula que aquests dies poden arribar a la capital entre 400 i 500 seguidors "especialment violents" per seguir la final de la Copa Libertadores, que se celebra a Espanya després dels incidents registrats a l’Argentina.

Segons fonts solvents consultades per aquest diari, entre aquests suposats violents hi hauria persones amb algun tipus de fitxa policial a l’Argentina i que figuren en les llistes que la policia argentina ha enviat als responsables de seguretat espanyols.

De fet,dijous va ser deportat Mazi Mazzaro, un capitost dels ultres del Boca Juniors qualificat com "un dels ‘barras bravas’ més perillosos".

Col·laboració amb l’Argentina

Rodríguez Uribes ha explicat a la cadena SER que la Policia Nacional està treballant "estretament" amb l’argentina per tenir controlat aquest grup de persones i que hi ha un dispositiu de "seguretat màxima" a l’aeroport d’Adolfo Suárez-Madrid Barajas, a les carreteres, a les estacions d’autobusos i al metro. 

En aquest sentit, el delegat de Govern ha defensat que s’està fent un "treball minuciós" i que la "immensa majoria" venen amb la "voluntat" de celebrar "la festa del futbol", així que treballaran per què una "minoria" no provoqui el contrari. En aquest punt, ha explicat que s’han posat a la venda 20.000 entrades per a cada equip i unes 10.000 per als que venen de l’Argentina.

També ha afegit que se separaran les dues aficions, una regla que ja s’aplica en un altre tipus d’esdeveniments quan hi ha posicions enfrontades, com és aquest cas. Finalment, ha assegurat que celebrar la copa argentina a Madrid es tracta d’un "esdeveniment històric" i que esperen projectar d’Espanya una imatge de "seguretat".  

 

Notícies relacionades