FITXATGE POLÍTIC

Un atleta sancionat per dopatge i detingut per violència masclista fitxa per Vox

Sergio Sánchez, que va ser plusmarquista de 3.000 en pista coberta i va militar sis temporades al Barça, s'incorpora a la formació ultradretana a Lleó

El 2014 va ser detingut com a presumpte membre d'una trama de distribució de productes dopants per a l'esport

sanchez-vox

sanchez-vox

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Va ser sancionat per dopatge, en concret per consumició d’EPO, càstig que va marcar el principi del final d’una prometedora carrera atlètica el 2013. Detingut per la policia en una primera ocasió el 2014, per la seva presumpta vinculació en una trama de trànsit d’anabolitzants, el van tornar a detenir l’any passat, en aquest cas per un episodi de suposada violència masclista, després d’una denúncia de la seva dona, delicte del qual va ser absolt. Aquestes són algunes de les credencials de l’atleta lleonès Sergio Sánchez (1982), una figura de l’atletisme de finals de la dècada passada i principis de l’actual que va defensar durant sis temporades la samarreta del Barça. Dimecres, la formació ultradretana Vox va anunciar que l’esportista era nou militant i una de les noves cares electorals del partit a la província de Lleó, d’on és natural.

Sergio Sánchez va ser subcampió mundial de 3.000 metres en pista coberta, l’any 2010. També va aconseguir rècords d’Europa en pista coberta i diferents títols a Espanya. Eren temps de glòria, un magnífic fondista que, a més, es defensava a la perfecció en carreres de cros. El 2013 va guanyar el campionat de l’especialitat que es va disputar a Granollers. Va ser un dels seus grans èxits esportius abans que la seva carrera quedés truncada per un positiu. El juliol d’aquell any, durant els campionats d’Espanya que es van celebrar a Alcobendas (Madrid), Sánchez va donar positiu d’EPO, l’hormona prohibida que facilita els glòbuls vermells necessaris per córrer més ràpid i cansar-se menys en l’esforç.

Va complir dos anys de sanció per EPO. Després va ser detingut en l’operació Llimbs per trànsit d’anabolitzants

Va ser castigat dos anys i va perdre la condició d’esportista d’alt nivell. Només un any més tard es va veure embolicat en la trama de dopatge denominada operació Jimbo, en la qual també hi va estar involucrat l’atleta sevillà Antonio Jiménez Pintenel. Tots dos van ser acusats d’un delicte contra la salut pública per trànsit d’anabolitzants i dopatge esportiu.

Nascut el 1982, va estar durant sis temporades i fins al 2010 al FC Barcelona, i després es va incorporar al club lleonès Hullera Running Team, creat per ell amb la intenció de descobrir i formar noves figures atlètiques en l’àmbit esportiu lleonès.

L’última carrera que va disputar abans que es confirmés oficialment la sanció per dopatge va ser una prova celebrada amb motiu de les festes de Ponferrada, a Lleó, després de formar part de la selecció espanyola que va acudir al Mundial de Moscou del 2013.  Després de complir la sanció, va disputar diferents curses de mig fons, amb notables resultats.

"Tots mereixem una segona oportunitat", afirma Vox, que vol incloure’l com a candidat a Lleó 

El juliol del 2017, va quedar en llibertat amb càrrecs després de ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de violència masclista contra la seva parella, que el va denunciar per maltractament. El 23 d’agost del 2014, el Jutjat Penal número 1 de Lleó li va comunicar que quedava absolt del delicte de maltractament en l’àmbit familiar i del delicte de coaccions. L’atleta també va interposar una denúncia contra la seva dona.

"Que vingui Lissavetzy i em doni una medalla. Aquí la tens, li diré: la d’un espanyol nascut a Espanya i blanc com la llet", va dir fa uns anys

Notícies relacionades

Durant els seus anys d’èxit, que van coincidir amb l’etapa de Jaime Lissavetzky al capdavant del Consell Superior d’Esports (CSD), quan el seu paisà José Luis Rodríguez Zapatero era president del Govern, va protagonitzar un seriós incident amb el llavors Secretari d’Estat per a l’Esport. Sánchez va protestar per una recepció a l’atleta d’origen etíop Alemayehu Bezabeh, després sancionat també per dopatge, i va mostrar la seva queixa per la rapidesa amb què l’esportista havia aconseguit passaport espanyol. "Si guanyo una medalla olímpica, que vingui Lissavetzky a felicitar-me. Li diré que l’he aconseguit per l’ajuda de merda que m’ha donat i afegiré: aquí tens la medalla olímpica d’un espanyol nascut a Espanya i blanc com la llet".

"Va complir la seva pena i tots mereixem una segona oportunitat", van informar fonts del partit de Vox després de comunicar la incorporació de l’atleta a les seves files. Precisament, segons el partit, la baralla per la custòdia del seu fill va ser la que el va acostar a la formació de Santiago Abascal. "Aquesta situació ens l’ha acostat per les mesures que defensem quant a custòdia compartida i llei de violència de gènere". Vox estudia ara incloure’l en alguna llista local lleonesa per a les pròximes eleccions municipals.