EN ZONA DE DESCENS

L'Athletic destitueix Berizzo

Garitano es farà càrrec del conjunt biscaí

GRAF229 BILBAO (Pais Vasco), 2/12/2018.-El entrenador argentino del Athletic de Bilbao, Eduardo Berizzo,c., durante el entrenamiento que el equipo ha celebrado hoy para preparar el encuentro de liga que mañana disputarán contra el Levante en el estadio Ciutadad de Valencia. EFE/MIGUEL TOÑA

GRAF229 BILBAO (Pais Vasco), 2/12/2018.-El entrenador argentino del Athletic de Bilbao, Eduardo Berizzo,c., durante el entrenamiento que el equipo ha celebrado hoy para preparar el encuentro de liga que mañana disputarán contra el Levante en el estadio Ciutadad de Valencia. EFE/MIGUEL TOÑA / Miguel Toña (EFE)

2
Es llegeix en minuts

L’Athletic ha destituït l’entrenador Eduardo Berizzo, que acumulava 13 partits seguits sense guanyar en Lliga, i el relleva amb el tècnic del segon equip, Gaizka Garitano, amb experiència en Primera Divisió.

"L’Athletic Club ha decidit resoldre el contracte que unia el seu entrenador Eduardo Berizzo amb l’entitat. A partir de demà, dimecres 5 de desembre, Gaizka Garitano serà el responsable de dirigir el primer equip de l’Athletic Club", va informar aquest dimarts l’Athletic, que agraeix al seu ja extècnic la seva tasca.

Xifres horribles

Amb Berizzo, l’Athletic només ha guanyat dos partits dels 15 que ha disputat des que va començar la temporada, però només un de Lliga, el primer, competició en què el conjunt basc acumula 13 partits seguits sense guanyar. Rècord en la història del club de l’equip i d’un entrenador a la banqueta blanc-i-vermella. Està, a més, en zona de descens.

La derrota per 3-0 a València davant del Llevant ha sigut el desencadenant de l’acomiadament. Precisament, el tècnic argentí ja va començar a intuir la destitució a la sala de premsa de l’estadi valencià. "No tinc ni idea si seguiré en el càrrec, l’important no és Berizzo. Soc el primer responsable i el primer que sap que s’ha de torçar la situació. Si fos el millor per a l’equip contemplaria la dimissió. No ho he pensat. Si serveix, així serà, però crec que serveixo. Sempre em sento capaç, em dol perdre partits i no aconseguir torçar la trajectòria de l’equip".

Recolzament del vestidor

Notícies relacionades

No obstant, sí que va fer l’efecte que Berizzo comptava amb el recolzament dels seus jugadors. Així ho va defensar Iker Muniain després de perdre a València. "He dit moltes vegades que estem a mort amb l’entrenador. La sensació que tinc és que els companys també, i sí que penso que és la persona amb qui hem d’anar de la mà per sortir d’aquesta situació".

Ha sigut el quart tècnic destituït a Primera, després de Leo Franco, Lopetegui i Mohamed

No obstant, hores després queia Berizzo, que es converteix en el quart tècnic rellevat del seu càrrec aquesta temporada en Primera Divisió. El primer entrenador destituït aquesta temporada va ser l’argentí Leo Franco, acomiadat per l’Osca després de la vuitena jornada i rellevat per Francisco Rodríguez. Després va ser el torn de Julen Lopetegui, substituït a la banqueta del Reial Madrid per l’argentí Santiago Hernán Solari, que va seguir l’argentí Antonio Mohamed al Celta, rellevat per Miguel Cardoso. Curiosament, el Rayo és l’únic dels equips que mantenen posicions de descens que continua tenint fe en el seu entrenador; en aquest cas, Miguel Ángel Sánchez Muñoz, 'Míchel'. Berizzo ja va ser acomiadat l’any passat pel Sevilla després de superar amb èxit una operació de càncer de pròstata.