EMPAT MIRACULÓS (2-2)
L'Holanda de Koeman torna a l'aristocràcia europea
El gol de Van Dijk en l'últim sospir equilibra el 2-0 inicial d'Alemanya i el porta a la final a quatre de la Lliga de Nacions

marcosl45964200 netherlands defender virgil van dijk celebrates scoring the181119224922 /
Holanda, la nova Holanda de Koeman, presumint del seu retorn a l’aristocràcia del futbol europeu (necessitava un punt per entrar en la selecta llista dels quatre participants en la final de la Lliga de les Nacions) quan una Alemanya ferida i ja descendida a la Lliga B es va creuar al seu camí. Ni 20 minuts feia de partit i ja guanyava 2-0 despullant immediatament tota esperança de la selecció holandesa. Tot estava perdut però en un volcànic final va emergir la selecció de Koeman per firmar dos gols que el portaven fins a Portugal. Un final de bojos que va castigar Alemanya mentre premiava aquesta rejovenida i prometedora Holanda.

Koeman, a l’estadi de Gelsenkirchen. /
Era un partit d’honor per al criticat Joachim Löw, qui es va posar en mans dels veterans a Rússia i va sortir retrinxat. El gol inicial de Werner va tenir ràpida continuació amb el gol de Sané, l’emergent estrella del City de Guardiola. De sobte, Koeman mirava al marcador i no entenia res del que estava passant. Creia haver arribat a l’últim capítol d’una bonica història després d’haver guanyat, perdó, sacsejat, la presumida França, campiona del món. Però a Alemanya tot aquest treballat castell futbolístic construït per l’heroi de Wembley del barcelonisme semblava esfondrar-se.
Koeman ha alçat Holanda en temps rècord recolzat en joves que ara vol fitxar tot Europa
De la mà d’aquests joves tan buscats com De Jong i De Ligt, dos nois que encaixarien perfectament al Camp Nou, Koeman es va aixecar quan estava tot perdut. Es va aixecar just en l’últim sospir amb el gol de Van Dijk, un gol a l’estil Ramos quan el temps ja t’empenyia a veure la final a quatre de la Lliga de les Nacions per televisió.
Ara tots miraran a aquesta prometedora Holanda, conscients que els dos futbolistes seran demà molt més cars que avui. Costarà una fortuna portar-los al Camp Nou. Si és que finalment poden venir els dos perquè Europa sencera els vol, començant pel mateix Guardiola, qui veu en el talentós i fi De Jong l’home ideal per situar-se a l’encreuament de camins de l’Etihad per donar-li els minuts de qualitat que necessita el veterà Fernandinho.

Els jugadors d’Holanda celebren el 2-1 de Promes a Alemanya. /
Idèntic lloc se li reserva també al Camp Nou per acompanyar Busquets, el millor en aquest ofici durant l’última dècada, però res és fàcil. Ni tan sols per a aquesta Holanda que es va colar a l’última corba entre les quatre millors seleccions de la nova Europa que ha dissenyat la UEFA amb aquesta atractiva i, alhora, emocionant Lliga de les Nacions. Però aquest desastrós inici de la primera meitat creia estar condemnant al renovat (i elogiat) equip de Koeman, dificultant encara el seu període d’aprenentatge. Tot va canviar al final.
En un sol partit, De Jong i De Ligt van rebre un aprenentatge brutal. Del 2-0 caòtic inicial a l’èxtasi del 2-2 que els porta a Portugal
Són joves i extremadament bons, tant que la seva etapa a l’Ajax té data de caducitat. L’estiu que ve tant De Ligt (central destre, 19 anys) com De Jong (mig centre, volant, central, 21 anys) abandonaran Amsterdam. Resulta lògic. El seu futbol actual i, sobretot, el que poden arribar a ser, els obre de forma urgent la porta de sortida sense importar el preu, perquè quan estan els grans clubs europeus ensumant des de fa temps tot es dispara.
Ni Koeman ni ells dos oblidaran aquells desastrosos 20 minuts inicials a Gelsenkirchen, que ja formen part del seu particular Erasmus futbolístic, com aquests meravellosos sis minuts finals en què van tornar a colar-se en l’aristocràcia europea. Holanda està de tornada.
La fitxa de l’Alemanya - Holanda (2-2)
<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>Alemanya: </strong>Neuer, Sule, Hummels, Rudiger, Kehrer, Kimmich, Kroos, Schulz, Gnabry, Werner y Sané.</span>
- Crònica rosa L’amor sí que té edat
- Lapsus temporals Això significa no recordar paraules o confondre el nom de les persones
- El banc català confirma que hi ha "sobre la taula" una fusió alternativa
- Tres muntanyencs morts El bomber que va atendre les víctimes del Moncayo: «Les condicions climàtiques eren extremes. A l’arribar, un ja havia mort»
- Rosario Ibáñez, professora: "A l’escola del metro no hi havia educació diferent per a nois i noies"
- Avançar el rellotge ¿Quan és el canvi d’hora del 2025? Data de l’arribada de l’horari d’estiu
- PSOE El ministre Ángel Víctor Torres anuncia que pateix càncer
- Clàssic a Montjuïc El Madrid guanya el Barça per primera vegada en la seva història i li recorda que no és immortal (1-3)
- Girona Un intent d’ocupació a Font de la Pólvora (Girona) deriva en disturbis i un grup assalta i causa destrosses al centre cívic
- Tres muntanyencs morts El bomber que va atendre les víctimes del Moncayo: «Les condicions climàtiques eren extremes. A l’arribar, un ja havia mort»