TRIOMF GRANDIÓS

Europa recupera la Ryder

Molinari dona el punt definitiu en la contundent victòria contra els Estats Units

Sergio García fa història i es converteix en el golfista europeu que ha guanyat més punts en la competició

jdomenech45273531 europe s francesco molinari  right  celebrates with jon rahm180930175526

jdomenech45273531 europe s francesco molinari right celebrates with jon rahm180930175526 / Laurent Cipriani

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Francesco Molinari ha quadrat l’any de la seva vida. Va conquistar l’Open Britànic,  convertint-se en el primer italià de la història que guanyava un gran, i va donar el punt definitiu a Europa per recuperar la Ryder en l’abassegadora victòria sobre els Estats Units. Un pallissa en tota regla, ja que el torneig va quedar decidit cinc partits abans de la seva conclusió.

Molinari va vèncer Phil Mickelson altee del forat 16, un par 3. Anava tres per davant, amb la qual cosa tenia mig punt assegurat, igual que Sergio García, que venia per darrere i s’havia assegurat un altre mig punt davant de Rickie Fowler. Molinari va deixar la bola al green, però Mickelson la va tirar a l’aigua. Es va treure la gorra i li va donar la mà, reconeixent la seva derrota i establint-ne el momentani 14,5 a 9,5 que brindava el títol als europeus.

Notícies relacionades

L’incomensurable Molinari tancava la seva segona participació amb un ple de victòries (cinc punts en els cinc partits jugats), però no li va anar al darrere  García, a continuació, que va guanyar el seu partit i es va erigir en el golfista europeu que ha sumat més puntsper a l’equip en la història, superant a Nick Faldo. Tommy Fleetwood, un dels rockies, era mantejat i portat enlaire pels aficionats malgrat encaixar una clara derrota contra Tony Finau (6 i 4), però fins a la jornada dominical havia vençut en tots els enfrontaments.

No li va anar al darrere Jon Rahm, el debutant espanyol que es va veure aparellat per enfrontar-se a Tiger Woods. No li van tremolar les mans contra el mite nord-americà. Li va guanyar el primer forat i va tancar el triomf el 17.