LA GRAN CITA DEL GOLF MUNDIAL

Les estrelles d'Europa i els EUA porten a París la batalla per la Ryder Cup

Jon Rahm i Sergio García integren l'equip europeu que intentarà recuperar el títol al Golf National

lmendiola45224767 golf 2018 ryder cup at le golf national guyancourt fran180927185636 / CARL RECINE

lmendiola45224767 golf   2018 ryder cup at le golf national   guyancourt  fran180927185636
lmendiola45224805 general view of the stage during the opening ceremony of the180927185716
lmendiola45223220 golf   2018 ryder cup at le golf national   guyancourt  fran180927185408

/

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Serà inevitable el record a Seve Ballesteros quan aquest divendres es posi en marxa la Ryder Cup al Golf National de París, la competició que enfronta cada dos anys els 12 millors d’Europa  i els EUA sense cap premi econòmic en joc, només l’orgull del continent i en què l’equip europeu intentarà reconquerir el títol que va perdre fa dos anys a Hazeltine, Minneapolis.

Inevitable perquè Seve va ser la persona que va canviar les regles del joc, va obrir les portes als europeus i va convertir una competició que s’esllanguia en un dels grans espectacles esportius del planeta. Inevitable perquè continua sent l’home rècord, que atresora en les nou edicions en les quals va competir entre 1979 i 1995 un total de 22,5 punts en 37 partits, la meitat d’ells al costat de José María Olazábal, convertida en la parella de més èxit de l’equip europeu.

I inevitable, en fi, perquè l’esperit de Seve emergeix cada vegada que Europa es reuneix per competir a la Ryder i la seva bossa de capità, la que va utilitzar el 1997 en l’edició de Valderrama, serà present al vestuari, amb un missatge inspirador, deixat pel capità Thomas Bjorn: “Som aquí per ell. Sortiu fora i feu-lo sentir orgullós”.

Cinc debutants europeus

El basc John Rahm, debutant en aquesta edició, i Sergio García, en la seva novena participació, seran els representants espanyols a l’equip europeu i els encarregats d’aportar tota aquesta passió que destil·lava Seve als greens. “Desprendré electricitat”, assegurava Rahm, després de guanyar-se a pols la classificació amb dues victòries aquesta temporada i la seva vuitena posició al rànquing mundial.

García, després d’un any negre, afronta la seva novena Ryder elegit pel capità, que creu en la força del castellonenc. “És el nostre Seve”,va dir Bjorn, quan el va escollir per davant d’un altre espanyol, Rafa Cabrera-Bello. I García, avalant l’elecció, ha demostrat aquest cap de setmana passat, amb un setè lloc a Portugal que ha despertat a temps per a la cita. “Malgrat que hagi sigut un any molt dur, estic molt agraït que Thomas (Bjorn) hagi confiat en mi. Soc feliç. La Ryder significa molt per a mi”.

Rahm serà un dels cinc debutants (Fleetwood, Hatton, Noren i Olesen en són els altres) en un equip europeu molt sòlid, amb noms com Justin Rose, número 1 mundial, Rory McIlroy, Ian Poulter, el guanyador del’Open Britànic Francesco Molinari,  però que no apareix com a favorit a les apostes. Aquesta edició en la què els jugadors lluiran unllaç groc per Celia Barquín, la jove golfista espanyola assassinada la passada setmana a Iowa, es presenta com una oportunitat única per a l’equip dels Estats Units de canviar la recent història i guanyar en camps europeus, on han perdut en les seves cinc últimes visites.

‘Dream team’ americà

Notícies relacionades

L’equip que capitaneja Jim Furyk acudeix a aquesta Ryder amb 12 jugadors que han guanyat 17 títols aquest any i tres dels quatre tornejos del Grand Slam i tot i que compta també amb alguns debutants (Justin Thomas, Bryson Dechambeau, Tony Finau) passa, per a molts especialistes, com el millor de tota la història. I, a més, arriba a aquesta edició amb el factor Tiger Woods: la tornada a l’elit de l’exnúmero 1 mundial, després de cinc anys de travessia pel desert, que pot tenir un impacte emocional.

Davant aquest cartell de favorits dels nord-americans, Bjorn defensa la força de l’equip europeu. “No em preocupa qui donen de favorits. Crec que podem guanyar”, argumenta el capità de l’equip europeu, que va incloureRahm  en els partits del matí en la jornada inaugural, formant parella amb Justin Rose, i va deixar foraSergio García, després de la brillant cerimònia d’inauguració del torneig celebrada dijous a la tarda.