INVESTIGACIÓ ARXIVADA

La jutge estudia reobrir el cas del trasplantament d'Abidal

Admet que el secretari tècnic del Barça, Rosell i la Comissió Nacional de Trasplantaments es personin en la causa

La titular del Jutjat número 28 es planteja una comissió rogatòria per interrogar el donant, segons la Ser

zentauroepp44158092 la imatge que ha publicat eric abidal al seu twitter recuper180723112344

zentauroepp44158092 la imatge que ha publicat eric abidal al seu twitter recuper180723112344 / Twitter Eric Abidal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La titular del Jutjat d’Instrucció número 28 de Barcelona ha permès que es puguin personar en la causa peltrasplantament de fetge d’Eric Abidal el mateix exjugador, actual secretari tècnic del Barça, l’expresident Sandro Rosell il’Advocacia de l’Estat, en representació del’Organització Nacional de Trasplantaments. Aquesta decisió indica que la jutge s’inclina per reobrir la investigació penal pel cas, segons fonts jurídiques citades per la Cadena Ser.

Les mateixes fonts afirmen que els indicis que han arribat a la instructora per part de la Fiscalia apuntenpresumptes delictes de tràfic d’òrgans i falsedat documental, especialment a partir de la "discordança" documental per una certificació sospitosa en el Registre Civil.

La magistrada va traslladar a les parts que la Fiscalia reclama reobrir el cas. Tot apunta, segons la Ser, que la jutge ordenarà noves diligències, com noves comissions rogatòries a França. Es dona la circumstància que la mateixa magistrada havia arxivat la causa al veure denegada la investigació a França.

Notícies relacionades

Entre aquestes noves diligències hi hauria l’interrogatori al cosí d’Abidal, el donant, del qual la fiscalia vol una anàlisi forense per determinar si havia sigut sotmès a l’operació.

Si les comissions rogatòries tornen a ser denegades per la justícia francesa, el jutjat de Barcelona buscarà la col·laboració d’altres organismes judicials europeus.