Nou acostament

Corea del Sud proposa competir amb Corea del Nord a Tòquio 2020

Les dues Corees ja van tenir un equip unificat en l'hoquei gel femení dels Jocs d'Hivern

e3154ef5-las-dos-coreas-llevan-mensaje-de-paz-en-juegos-pyeongchang-2018-696x391

e3154ef5-las-dos-coreas-llevan-mensaje-de-paz-en-juegos-pyeongchang-2018-696x391

1
Es llegeix en minuts

El ministre d’Esports de Corea del SudDo Jong-whan, va dir, aquest dimarts, que ha proposat al seu homòleg nord-coreà, Kim Il-guk, la participació dels dos països amb equips unificats en els Jocs Olímpics de Tòquio, el 2020. Fonts del departament de Relacions Públiques de la delegació sud-coreana van confirmar a Efe les reunions entre els dos ministres durant els Jocs Asiàtics que se celebren aquests dies a Indonèsia.

“Hem parlat sobre què fer amb els equips combinats de cara a les olimpíades de Tòquio”, va dir el ministre sud-coreà a Palembang, a l’illa de Sumatra, on les dues Corees competeixen juntes en piragüisme i rem, segons l’agència Yonhap. Do també va suggerir participar de forma conjunta en el Festival Nacional d’Esports de Seül el 2019 i en el Campionat Mundial de la Federació Internacional de Natació a Gwangju, a Corea del Sud. El polític sud-coreà va afegir que encara cal consultar els atletes, federacions i comitès esportius involucrats.

Acostament en els Jocs d’Hivern

A Indonèsia, a més de rem i piragüisme, les dues Corees també han format un equip conjunt en bàsquet femení, mentre que en la cerimònia d’inauguració les dues delegacions van desfilar juntes sota una mateixa bandera.

Notícies relacionades

Els dos països, encara tècnicament en guerra, van participar al febrer junts en hoquei femení en els Jocs d’Hivern de PyeongChang, tot i que encara no han participat mai unificats en unes olimpíades d’estiu. Els Jocs de PyeongChang van ser l’inici d’un període d’acostament entre Seül i Pyongyang, que van seguir diverses cimeres entre els dos líders.

El president sud-coreà, Moon Jae-in, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, mantindran a la capital de Corea del Nord al setembre el que serà la tercera trobada, després de dues reunions anteriors a la frontera intercoreana l’abril i el maig. A més en la cimera d’abril els mandataris també van acordar reprendre les reunions entre familiars dels dos bàndols separats per la Guerra de Corea, que no passaven des del 2015 i la primera ronda de la qual acaba avui a Corea del Nord.