ASSOLIMENT HISTÒRIC

Coll i Guijarro condueixen la sub-20 femenina a la final del Mundial

El combinat espanyol es va desfer (1-0) de l'amfitriona França i s'enfrontarà al Japó divendres a la final

lmendiola44682469 graf6731  concarneau  francia   17 08 2018  la jugadora espa180820224235

lmendiola44682469 graf6731 concarneau francia 17 08 2018 la jugadora espa180820224235

1
Carlos Fernández

Espanya va vèncer a França (1-0) amb un providencial gol de la barcelonista Patri Guijarro i arriba per primera vegada en la seva història a la final del Mundial sub-20. La portera Coll també va ser clau a l’aturar un penal després que Bonmatí fos expulsada per doble amonestació.

Van ser les espanyoles les que, mentre van estar en igualtat, van dominar el partit. França, l’amfitriona, va cedir la pilota sense dissimulació a l’espera de la fallada per aprofitar la velocitat de les seves bandes. Així va arribar la seva ocasió més clara de la primera part, quan Laurent va agafar l’esquena a les centrals, però no va saber resoldre davant de Coll (m.14).

Per la seva part, les espanyoles van intentar, poques vegades amb èxit, superar les nombroses línies defensives del combinat gal. Patri Guijarro, un dels principals arguments ofensius de la selecció, va ser reduïda per la diligent defensa gal·la. Tot i així, de les seves botes va néixer la primera gran opció espanyola. Va fer des de la banda esquerra un centre mil·limètric que Oroz no va saber aprofitar (m.26).

Gol i canvi de pla francès

El començament de la segona meitat va espatllar-se el pla de les gal·les, que van veure com precisament Patri Guijarro, 'pitxitxi' del que es porta de campionat amb 6 gols, rematava de cap un bombejat centre lateral després que les centrals no aconseguissin aclarir la pilota (m.47). El partit canviava diametralment.

Les franceses, apressades per les noves circumstàncies, van deixar els espais que en la primera part havien aconseguit negar les espanyoles. Durant poc més de 20 minuts les de Pedro López, capitanejades per una per fi alliberada Patri Guijarro, van explotar els nous buits i van portar perill constant a la porteria rival.

No obstant, quan millor es posaven les coses per a les espanyoles, una absurda entrada de Bonmatí suposava la seva expulsió per doble groga (m. 68) i les deixava en inferioritat amb més de 20 minuts per jugar-se. Per si fos poc, un penal per una desafortunada mà en l’àrea de Laia Alexandri, col·locava l’equip davant d’una situació dramàtica que Coll es va encarregar d’alleugerir aturant la pilota a mitjana altura de Katoto.

Després, un moderat sofriment davant d’una amfitriona que no va saber esprémer la superioritat numérica. Així, el Japó espera divendres la selecció espanyola en una històrica final, la primera de la sub-20 femenina en un Mundial.