PRIMERA JORNADA DE LLIGA

El Getafe examina la plantilla de Lopetegui

Després de perdre la Supercopa d'Europa, el Madrid afronta un repte definitori per dirimir si ha d'anar al mercat a buscar reforços

GRAF7205. MADRID, 18/08/2018.- Los jugadores del Real Madrid, durante el entrenamiento del equipo hoy en Valdebebas para preparar la primera jornada de Liga de Primera División ante el Getafe, equipo con el que juega mañana en el Santiago Bernabéu. EFE/ J.J.Guillen

GRAF7205. MADRID, 18/08/2018.- Los jugadores del Real Madrid, durante el entrenamiento del equipo hoy en Valdebebas para preparar la primera jornada de Liga de Primera División ante el Getafe, equipo con el que juega mañana en el Santiago Bernabéu. EFE/ J.J.Guillen / J.J.Guillen (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

El Barça de Valverde va demostrar, la temporada passada, que una derrota més o menys vergonyosa en una Supercopa prèvia a l’inici de la Lliga no és un indicador clar del que t’oferirà la temporada. Durant alguns trams de la Supercopa d’Europa contra l’Atlètic, el Reial Madrid va dominar el partit. Fins i tot anava guanyant a falta d’11 minuts per acabar. Peròla derrota final, per 2-4,va deixar un pòsit de dubte.

A començar la temporada perdent contra el rival de la capital, cal sumar la degradació del nivell de la plantilla des de fa dues temporades, que el grup amb què ha de treballar Lopetegui és el mateix que ja l’any passat donava símptomes de debilitat, sense el seu màxim golejador. A més, els dubtes planen sobre els cridats a fer un pas endavant arran l’absència d’un lideratge clar.

Per tot això,s’ha intensificat el debat sobre la profunditat de la plantilla,sobre si amb el que hi ha, sense fitxatges de primer nivell mediàtic al front d’atac, es pot substituir Cristiano Ronaldo. Sobre si la política de fitxatges deFlorentino Pérezen els últims anys donarà resultat o si el club ha d’abordar la recerca d’algun reforç que aporti gols abans del tancament del mercat de fitxatges, el 31 d’agost.

La importància del grup

En la prèvia de debutar a la Lliga contra el Getafe, Lopetegui ha insistit en la idea de col·lectivitat contra les individualitats perdudes i en la convicció de no exigir públicament al club cap tipus d’esforç per reforçar una plantilla que se sembla curta per a l’exigència que li espera al Reial Madrid aquesta temporada.

“Tenim prou talent per ser un gran equip, més que el que la gent podria pensar”, ha dit en el moment més enèrgic de defensa de la plantilla. Amb les preguntes insistint en què li espera al Madrid abans del tancament del mercat de fitxatges, Lopetegui ha fet servir la ironia: “Abans que tanqui el mercat espero que guanyem”, ha comentat, probablement sense pensar que una actuació convincent dels seus jugadors en les dues primeres jornades de Lliga acabi de reforçar la confiança dels alts estaments del club en aquest grup i acabi d’enterrar les poques possibilitats que el Madrid es llanci a fitxar els últims dies de mercat.

En l’entrenament d’aquest dissabte ha tornat a treballar amb el grup Álvaro Odriozola. Una altra de les novetats del Madrid 18-19, el lateral que ha arribat de la Reial Societat, es va perdre la Supercopa d’Europa per una lesió muscular, però podria debutar contra el Getafe.

L’equip de Bordalás, que entrenarà aquest diumenge per última vegada abans que el tècnic faciliti la convocatòria, arriba al Bernabéu invicte en pretemporada, amb uns reforços a l’altura de la vuitena plaça que va aconseguir la Lliga passada i amb la intensitat que sempre garanteixen els equips de Bordalás.

Navas o Courtois

Notícies relacionades

El debat a la porteria del Madrid ja està en un segon pla. Fins que Courtois completi més entrenaments, l’aposta és per consolidar la confiança en Navas. “Cada setmana anirem gestionant i analitzant el que és millor per a l’equip en cada moment”, ha dit sobre això el Lopetegui, sense voler entrar a revelar quin és la seva posició en vista de l’alternativa a la qual, front la previsible titularitat indiscutible de Courtois, s’aferren els entusiastes de Keylor Navas: una alternança de porters, a l’estil de la que va instaurar Carlo Ancelotti el 2014 entre Casillas, que jugava la Champions, i Diego López, titular a la Lliga.

“Ens quedarem amb tres porters, amb cinc no seguirem”, ha sigut l’evidència que ha confirmat Lopetegui a la roda de premsa. Sempre que Keylor Navas continuï invariable en la idea de romandre al Reial Madrid, Luca Zidane i Kiko Casilla són els assenyalats per sortir.

Alineacions probables

<strong>Reial Madrid:</strong> Keylor Navas (1); Carvajal (2), Varane (5), Ramos (4), Marcelo (12); Casemiro (14), Kroos (8), Modric (10); Isco (22), Benzema (9) i Bale (11). <span style="font-size: 1.6rem;">Julen Lopetegui </span>