ACORD OFICIAL

Els Estats Units podran acollir partits de la Lliga espanyola

Els partits, amb el Barça o el Madrid, es disputarien en estadis nord-americans

lmendiola44670785 graf6219  barcelona  15 08 2018   el delantero argentino leo180815203520

lmendiola44670785 graf6219 barcelona 15 08 2018 el delantero argentino leo180815203520 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts

Els Estats Units podran acollir partits oficials de la Lliga espanyola de futbol després de l’acord assolit per LaLiga i la multinacional nord-americana Relevent que pretén impulsar el desenvolupament d’aquest esport als Estats Units i el Canadà. La patronal del futbol espanyol va fer pública aquest dijous la creació deLaLiga North America, una filial conjunta a quinze anys i participada al cinquanta per cent per les dues parts, que entre els seus objectius inclou "la disputa d’un partit de la temporada oficial als Estats Units, el primer que es jugarà fora d’Europa". La intenció és que sigui el Barça o el Madrid el club protagonista d’aquest partit.

Creixement de la competició

Aquesta filial serà la representant exclusiva de LaLiga als Estats Units i el Canadà per a tot el desenvolupament del negoci i enfocarà els seus esforços a promoure la cultura del futbol en els dos territoris "gràcies als insuperables actius de LaLiga, la lliga més important del món i amb els millors clubs i jugadors de renom internacional", afegeix la nota.

Segons el parer dels seus impulsors, l’aliança reforçarà el creixement de la competició espanyola als Estats Units a través d’altres accions com escoles infantils, formació d’entrenadors de futbol base, acords de màrqueting, activacions de marca amb consumidors o partits d’exhibició, a més dels seus plans per disputar un partit oficial de LaLiga als Estats Units.

"Estem bolcats a fomentar la passió pel futbol a tot el món. Aquest revolucionari acord, sens dubte, donarà un impuls fonamental a la popularitat d’aquest bonic esport als Estats Units i el Canadà", va destacar el president de LaLiga, Javier Tebas.

Promoció a Amèrica

Segons l’opinió de Stephen Ross, president i propietari de Relevent, la filial conjunta creada és "el següent gran pas en la creixent popularitat del futbol a Amèrica del Nord" i donarà pas a noves oportunitats "perquè milions d’aficionats nord-americans experimentin el futbol més apassionat, emocionant i de més alt nivell del món".

"Aquesta associació demostra la visió de present i futur de LaLiga de ser la millor lliga de futbol del món", va afirmar Danny Sillman, primer executiu de Relevent, per a qui "la llarga tradició d’excel·lència i reputació internacional única de LaLiga, combinada amb l’experiència de Relevent, agilitarà el creixement i la popularitat del futbol i la marca global de LaLiga a Amèrica del Nord".

Estratègia comercial

Per a la principal competició espanyola de clubs, la seva aliança amb Relevent suposa "una gran fita" en la seva estratègia d’expansió internacional, va dir el director de desenvolupament internacional de LaLiga, Óscar Mayo, per a qui es garanteix "no només un brillant futur per al futbol a Amèrica del Nord, sinó també per a LaLiga i els nostres clubs".

El consell d’administració de LaLiga North America estarà compost per Stephen Ross i Daniel Sillman –tots dos de Relevent– Boris Gartner en la seva qualitat de primer executiu de la filial i Javier Tebas i Óscar Mayo com a representants de LaLiga.

El model nord-americà

La Lliga comença la seva expansió en el bressol de les competicions internacionalitzades. Les grans lligues nord-americanes van començar, en la dècada dels 90, a disputar partits fora de les seves fronteres. Des que, el novembre de 1990, Phoenix Utah disputessin un partit de l’NBA  a Tòquio, les competicions nord-americanes s’han apuntat, regularment, al model.

Notícies relacionades

Les lligues de futbol americà (NFL), hoquei sobre gel (NHL) i beisbol (MLB) també celebren partits fora d’Amèricadel Nord  i ho fan tenint molt clar quin és el seu mercat potencial. Mentre que en el beisbol i el futbol americà posen el focus a captar el públic llatí, i van a Puerto Rico Mèxic, l’hoquei gel desembarca en països nòrdics com Finlàndia i Suècia. No obstant, totes elles tenen una destinació comuna: L’Àsia, especialment, elJapó i laXina.   

L’Associació de Futbolistes ja ha mostrat el rebuig per aquest acord

No obstant, l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha expressat a través d’un comunicat la seva "més enèrgica protesta" per aquest acord. "LaLiga prescindeix de l’opinió dels futbolistes i els compromet en accions que només la beneficien a ella, sense importar la salut i els riscos dels jugadors i, molt menys, el sentiment de les masses socials dels clubs a qui s’obligarà a competir en territori nord-americà una vegada per temporada", explica l’AFE en el comunicat. David Aganzo, president de l’AFE, va indicar en el comunicat que "el futbolista no és moneda de canvi que es pugui utilitzar en negocis que només beneficien terceres parts".