"El VAR només ha servit per preservar els interessos dels nostres contrincants", afirma la federació marroquina

jdomenech43978727 kaliningrad  russian federation   25 06 2018   mbark boussou180625233517

jdomenech43978727 kaliningrad russian federation 25 06 2018 mbark boussou180625233517 / MARTIN DIVISEK

2

La Reial Federació Marroquina de Futbol (FRMF) ha enviat aquest dijous una carta a la FIFA per denunciar una sèrie d’errors arbitrals que, segons el seu parer, es van produir en els partits del Mundial disputats per la seva selecció contra Portugal i Espanya. En la missiva, el president de la FRMF, Fouzi Lekjaa, manifesta la seva "indignació" per la "injustícia" que van patir els 'Lleons de l’Atles’, que segons la seva opinió van ser “penalitzats greument" per un cúmul de decisions que va contribuir notablement a la seva eliminació en la fase de grups del torneig.

En un annex, la FRMF detalla tres situacions dubtoses del duel contra Portugal (que el Marroc va perdre per 1-0) i cinc de l’enfrontament amb Espanya (que va acabar amb empat a dos). En el cas del partit contra l’equip de Cristiano Ronaldo, el Marroc al·lega que l’àrbitre nord-americà Mark Geiger havia d’haver xiulat dos penals a favor del conjunt marroquí: un en el minut 30, per fer caure a Khalid Boutaib, i un altre en el 80, per mà de Pepe. I, sobretot, que el gol portuguès, anotat per CR7 s’hauria d’haver anul·lat per una falta prèvia de Pepe.

El partit contra Espanya

Respecte al matx contra Espanya (que el Marroc va jugar ja eliminada), la principal queixa marroquina es refereix al gol de l’empat, firmat per Iago Aspas passat el minut 90 i que l’àrbitre, l’uzbek Ravshan Irmatov, només va validar després de consultar el VAR. D’entrada, opinen que el córner que va originar el gol del gallec va arribar precedit per una acció de Rodrigo que s’hauria d’haver acabat amb servei de porta favorable al Marroc. A més, afirmen que el córner s’havia d’executar des del costat dret de la porteria, i no des de l’esquerre, com va passar.

La FRMF defensa, així mateix, que Irmatov "va perdonar" dues targetes grogues a Espanya (una a Gerard Piqué i l’altra a un futbolista sense especificar que va tocar la pilota amb la mà en el minut 47) i que, al seu torn, va amonestar injustificadament el migcampista marroquí Karim El Ahmadi.

Més protestes

I, finalment, apunta un possible penal comès per Dani Carvajal sobre Boutaib en el minut 55 quan pugnaven per aconseguir la pilota a l’àrea espanyola.

"El recurs del VAR per part dels àrbitres només ha servit per preservar els interessos dels nostres contrincants", ha acabar Lekjaa, que ha instat la FIFA a "garantir la igualtat d’oportunitats de tots els equips". El Marroc, que jugava el seu primer Mundial des del 1998, va ser eliminada després de perdre contra l’Iran i Portugal (tots dos per 1-0) i empatar en l’última jornada amb Espanya.