ALEGRIA DESBORDADA

"¡Sí que s'ha pogut!". La celebració de la victòria de Mèxic en imatges

Centenars de milers de persones van sortir al carrer per celebrar l'històric triomf contra Alemanya

Soccer Football - FIFA World Cup - Group F - Germany v Mexico - Mexico City, Mexico - June 17, 2018 - Mexican fans celebrate at the Angel of Independence monument. REUTERS/Gustavo Graf

Soccer Football - FIFA World Cup - Group F - Germany v Mexico - Mexico City, Mexico - June 17, 2018 - Mexican fans celebrate at the Angel of Independence monument. REUTERS/Gustavo Graf / GUSTAVO GRAF (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

Els mitjans mexicans van reaccionar amb eufòria al destacar a les seves pàgines la victòria de la selecció nacional, 1-0 contra Alemanya, en el debut dels dos en el Mundial de futbol de Rússia 2018. "¡¡¡Sí que s’ha pogut!!!, va dir el diari ‘Reforma’ en l’apartat d’esports. "Mèxic, èpic a Rússia, tomba el campió Alemanya", ha sigut el titular d’‘Excélsior’, que destaca l’actitud dels mexicans que es van atrevir a atacar Alemanya i la van derrotar.

Celebració a Tijuana / Guillermo Arias (AFP)

"Històric triomf de Mèxic contra Alemanya", ha titulat ‘El Universal’, mentrestant ‘La Razón’ assenyala que, amb un partit perfecte, Mèxic fa el que era impensable i fa història al haver vençut 1-0 a Alemanya.

Més de 75.000 seguidors de la selecció mexicana de futbol van tenir una reacció tel·lúrica al Zócalo de la capital del país, on van celebrar eufòricament el triomf del ‘tri’ contra el campió mundial Alemanya. A l’estil de l’heroi de la Revolució mexicana Pancho Villa, centenars d’aficionats es van unir al crit de "¡Visca, Mèxic, ‘cabrones’!", en una festa que va tenir el seu punt culminant en el minut 35, quan el davanter Hirving Lozano va fer el gol de la victòria.

Celebració a la plaça del Zócalo / anthony vázquez (AP)

El crit de "gol" i la cridòria va fer retrunyir el terra del Zócalo, on el verd va sobresortir en el color de la samarreta de la majoria de les persones. Com a part d’un festival anomenat Zocafut, una pantalla gegant va transmetre l’enfrontament en directe, i la gent el va disfrutar com quan sol omplir l’estadi Azteca en els partits importants de Mèxic com a local.

Amb banderes, barrets, alguns amb bigotis pintats a l’estil de personatges de les pel·lícules mexicanes del segle passat, homes sols, d’altres amb la seva família o dones acompanyades d’amigues van disfrutar del partit enmig d’un nerviosisme que va semblar prendre vida pròpia en els pocs instants de silenci, quan hi va haver alguna jugada compromesa.

Més eufòria a Ciutat de Mèxic / gustavo graf (REUTERS)

Notícies relacionades

Vestit amb els colors de Mèxic, l’alcalde de la capital, José Ramón Amieva, es va fer fotos amb la bandera mexicana i va compartir la celebració amb els seguidors, alguns dels quals amb prou feines li van fer cas perquè era el dia dels davanters‘Chicharito’ Hernández i Javier Lozano, així com de la resta de companys. 

La celebració a la capital del país / mario guzmán (EFE)

En acabar el partit els cotxes van activar durant minuts les botzines i els seguidors més apassionats van anar a l’Àngel de la Independència, on van celebrar el títol com si s’haguessin proclamat campions del món. L’alegria es va estendre per totes les ciutats mexicanes. 

Més alegria / mario guzmán (EFE)