MORBO AMB L'ASTRE DEL MADRID

L'agonia de Cristiano Ronaldo contra Espanya

L'astre portuguès, que no ha aclarit si seguirà al Madrid, acapara l'atenció en el debut d'aquest divendres de la campiona d'Europa contra 'la Roja'

rpaniagua43697031 file   in this wednesday  june 28  2017 filer  portugal s cr180612000130

rpaniagua43697031 file in this wednesday june 28 2017 filer portugal s cr180612000130 / Pavel Golovkin

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Han passat ja 12 anys des del seu primer gol en un Mundial. No va ser un gol per al record. Va marcar, per descomptat, de penal contra l’Iran en el segon partit de la fase de grups del torneig celebrat a Alemanya. Aquell equip de Luiz Felipe Scolari va acabar quart amb Luis Figo de capità. El braçalet el porta ara CR7, que afronta el seu quart Mundial, cosa que no significa que sigui l’últim. A Qatar hi arribaria amb 37 anys, gens impossible en un tipus que diu tenir una edat biològica de 23 i amenaça de retirar-se als 41. 

Cristiano acapara tota l’atenció del duel entre Portugal Espanya d’aquest divendres. L’astre encara no ha aclarit si seguirà al Madrid. Les seves últimes declaracions van ser just després de l’èxit de la Champions amb Bale de protagonista. El lusità es va encarregar d’enterbolir la festa amb unes reflexions ‘made in Cristiano’. Des d’aleshores no ha dit ni piu.

Orgull ferit

L’ego de CR7 va patir un revés en una final en què no va poder mostrar abdominals. Una cosa similar al que li va ocórrer en el triomf de Portugal a Saint Denis amb l’estrella a la banda donant instruccions com un possés al costat de Fernando Santos. Una lesió de genoll el va deixar fora de combat als 10 minuts entre llàgrimes.

"És un extraordinari jugador i capità. És decisiu tant dins com fora del camp. I també en els entrenaments, però més importants que ell o jo és el col·lectiu. Ell ho afronta molt bé això, sap que Portugal, això és un conjunt", va ressaltar aquest dijous el generós seleccionador lusità. 

El Mundial és l’únic títol de renom que falta en el palmarès de Cristiano. Portugal no està entre les primeres favorites, però una altre sorprenent moment explosiu com el de l’Eurocopa podria portar el madridista a autoproclamar-se el millor de la història sense objeccions.

Guardaespatlles de les forces especials

A Rússia ha arribat amb el seu guardaespatlles, el gegant Nuno dona Cruz Marecos, exparacaigudista i antic lluitador a les forces especials portugueses. L’escorta l’ajudarà a evitar episodis com el del 2016, quan va agafar el micròfon d’un periodista de la televisió del seu país i el va llançar a un pantà ple de piranyes cocodrils en un episodi surrealista hores abans de la decisiva trobada contra Hongria que els portuguesos van salvar de miracle.

"Cristiano és un extraordinari 
jugador i capità. És decisiu tant dins com fora del camp", diu el seleccionador lusità

Fernando Santos ha repetit el seu clàssic búnquer a l’hora de concentrar els lusitans. No estan gaire lluny Cristiano y Messi, tots dos als afores de Moscou. Portugal es troba a Kratovo, una zona residencial envoltada de boscos, datxes (les cases de camp russes) i amb estrictes mesures de seguretat. Messi s’allotja a Brónnitsi, a uns 25 quilòmetres al sud de la caserna lusitana.

Xifres escasses

Durant aquesta setmana, Cristiano ja ha donat algun toc d’atenció als seus companys, començant per Guedes, l’extrem que s’ha destapat alValència. Li agrada tenir controlada la generació de novells que completen André Silva, Bruno Fernandes, Guerreiro, Gelson, Rubén Dias o Bernardo Silva.

L’agonia de Cristiano s’incrementa a l’observar les seves xifres en els mundials, que són molt escasses per a un jugador del seu nivell. Tres gols en 13 partits i tres participacions no és un balanç digne d’una estrella que viu precisament dels seus excel·lents números.  

Envit a Florentino

Notícies relacionades

ContraEspanya  es trobarà en el seu element. L’astre sap que l’envit presentat a Florentino depèn molt de la seva actuació a Rússia. Vol cobrar més o se n’anirà, però difícilment trobarà un club amb aspiracions tan clares com les del Madrid. El Paris Saint Germain, pendent de la resolució de la UEFA respecte al joc net financer, sembla l’única alternativa.

Aquell noi que Alex Ferguson va fitxar en un avió després d’un amistós contra l’Sporting de Lisboa, el xaval que es va atrevir a desafiar Figo i Rui Costa en els seus primers entrenaments amb la selecció, és ara el referent d’un país que aspira a repetir un doblet a l’altura de la millor Espanya de tots els temps.