SERIAL MERENGUE

El teatre de Cristiano Ronaldo

L'estrella del Madrid torna a especular amb una possible marxa del club blanc

marcosl43516596 soccer football   real madrid celebrate winning the champion180527211307

marcosl43516596 soccer football real madrid celebrate winning the champion180527211307 / JAVIER BARBANCHO

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García

S’ha convertit ja en un clàssic de l’estiu, el teatre de Cristiano Ronaldo, el serial. Sempre per aquestes dates, les seleccions es concentren i la premsa portuguesa publica que Cristiano Ronaldo vol abandonar el Reial Madrid. Això ja ho hem viscut. Aquest dijous, 'Record' ha publicat que el davanter “deixa” el club blanc, que la seva decisió és “irreversible” i que marxa per “l’incompliment de les promeses de Florentino Pérez”respecte a la millora del sou amb el conjunt blanc que li va fer al final de la temporada passada.

Florentino Pérez i Cristiano al renovar el novembre del 2016 / GERARD JULIEN (AFP)

No és la primera vegada que les notícies des de Portugal qüestionen el seu futur al club blanc, però aquesta vegada venen precedides de les paraules del davanter instants després de guanyar la Champions: “Ha sigut molt bonic estar al Reial Madrid. En els propers dies parlaré amb l’afició, ells sempre han estat al meu costat”, va dir. Ronaldo.

Pèrdua de suport del seu seguici

I de la inesperada sortida del club de Zidane, un cop "afectiu", segons 'Record', que suposa la pèrdua de l’últim suport del portuguès al vestuari blanc, després de l’adeu dels seus amics Pepe, Coentrao i James Rodríguez.

Ronaldo ja s’ha incorporat a la concentració de Portugal, on parlarà aquests dies sobre el seu futur, quan està amb la seva selecció, quan està en contacte amb la premsa lusitana i acompanyat dels seus compatriotes.

Fa just un any, gairebé per aquestes dates, estava també amb la selecció, llavors preparant la Copa Confederacions. El 16 de juliol del 2017, els dos diaris esportius de referència a Portugal, 'A Bola' i 'Record', van publicar que Ronaldo volia “abandonar el Reial Madrid”. La informació assegurava que la decisió era “irreversible”, així com que ja hauria avisat el club de la seva marxa.

Celebrant un gol a la Juventus al Bernabéu / RODRIGO JIMÉNEZ (EFE)

En aquella ocasió el motiu adduït per justificar el seu desig d’abandonar el Reial Madrid, i Espanya,era la investigació que va patir per part de la fiscalia i que va determinar que havia defraudat 14,7 milions d’euros a la Hisenda espanyola. El procés ha acabat amb una multa de 30 milions d’euros que el portuguès haurà d’abonar, un problema encara no resolt.

L’última renovació, i corresponent revisió de sou, del davanter data del 2016, amb un contracte que és el que encara l’uneix al Madrid fins al 2020, amb la clàusula tantes vegades esmentada de 1.000 milions d’euros. La renovació de Messi amb el Barcelona a començaments de temporada, amb un sou que ronda els 50 milions, mesos després del fitxatge de Neymar pel París Saint-Germain, amb uns honoraris per sobre dels 38 milions, han col·locat aquest curs Ronaldo en una clara inferioritat salarial respecte a ells.

La tristesa del 2012

El setembre de 2012, acabada de començar la Lliga, Cristiano Ronaldo va protagonitzar un dels seus emprenyaments més cèlebres. Aquell “estic trist” va passar a la posteritat. “Pot ser que estigui una mica trist, quan no celebro els gols és perquè no soc feliç. La gent de dins del club sap per què", és el que va dir a Granada després de no celebrar cap dels seus dos gols en aquell partit, dies abans de concentrar-se amb la selecció de Portugal.

Un ‘selfie’ de fa poc a Instagram de la nombrosa família del davanter portuguès / CRISTIANO RONALDO

Notícies relacionades

En aquell moment es van multiplicar les especulacions sobre els motius de la tristesa del portuguès: des d’un distanciament amb els seus companys fins a la falta d’afecte del públic. Al final va acabar renovant un any després, el 2013, amb un contracte de cinc anys que llavors el convertia en el jugador més ben pagat del futbol espanyol, amb un sou de 17 milions d’euros nets, un més que Messi en aquell temps al Barcelona.

El teatre de Cristiano Ronaldo continua. Continuarà.