DECLARACIONS POLÈMIQUES

Cristiano parla en passat: «Ha sigut molt bonic jugar al Madrid»

El davanter es reivindica com a màxim golejador del torneig: «Potser caldria canviar-li el nom per CR7 Champions League»

«L'important és el que està celebrant el club, no hi ha ningú més important que això», va dir enfadat Florentino Pérez

zentauroepp43504209 real madrid s portuguese forward cristiano ronaldo reacts du180526225402

zentauroepp43504209 real madrid s portuguese forward cristiano ronaldo reacts du180526225402 / ISABELLA BONOTTO

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Ni al més antimadridista se li hauria ocorregut un millor guió per aigualir la festa de ‘La Trécima’. No havien passat ni cinc minuts des del xiulet final de l’àrbitre a Kíev quan Cristiano Ronaldo va reclamar el protagonisme que no havia tingut a la gespa amb unes declaracions que portaran cua, ja que va deixar en l’aire la seva continuïtat al Reial Madrid.

El Madrid acabava de guanyar la seva quarta Champions en cinc anys quan Cristiano va aprofitar el primer micro que va tenir a prop per girar els focus. Requerit sobre el futur del projecte del Madrid, va deixar anar: «Ara toca disfrutar d’aquest moment, en els propers dies donaré una resposta als aficionats, que, aquests sí, sempre han estat al meu costat. Ha sigut molt bonic estar al Reial Madrid». L’ús d’aquest temps verbal va causar un terratrèmol al madridisme, que no va entendre el moment triat per insinuar una marxa o preparar una petició d’augment de sou.

Lluny de ser un lapsus, el portuguès hi va insistir en la següent entrevista: «El futur dels jugadors no és important ara mateix, en els propers dies ja en parlarem», va començar, com si no fos conscient de la bomba que acabava de deixar anar. «¿Si tinc dubtes? No, no tinc dubtes, això no és important ara. Ara s’ha de disfrutar i, després, anar a la selecció. En unes setmanes ja veurem què passa».

Cabreig de Florentino

Cristiano va estar apartat dels seus companys durant les celebracions a la gespa, com si estigués escenificant una marxa. Per si fos poc, va reclamar el seu paper protagonista en aquest èxit blanc i va restar importància al fet de no haver marcat en la final, tot i que no li va agradar gaire que comparessin la xilena de Bale amb la que va fer ell a Torí. «Em veus enfadat per no haver marcat? ¿Qui té més Champions i qui és una altra vegada el màxim golejador...? Potser caldria canviar-li el nom per CR7 Champions League», va dir en un to de broma molt diferent de la manera en què el madridisme estava encaixant les seves paraules.

Entre ells el mateix president. A Florentino Pérez no li van agradar gens bé aquestes declaracions: «Aquí l’important és el club, el més important és el que s’està celebrant, no hi ha ningú més important que això», va dir de manera rotunda. «Jo no surto del guió avui», va afegir, insinuant que Cristiano sí que ho havia fet. I va acabar responent les paraules concretes de la seva estrella: «Jo crec que ha sigut feliç, que és feliç i que continua sent feliç. No és que es quedi, és que té contracte. No és dia per parlar de ningú en particular».

Estirada d’orelles del capità

Cristiano també es va emportar una estirada d’orelles del capità, Sergio Ramos: «Ja sabem com és el Cris, li agrada deixar-se estimar. No crec que vulgui marxar. Quan aconsegueixes tocar el cel, ningú no vol marxar». Després el de Camas va rebaixar el to. «Suposo que deu parlar del resum d’aquesta temporada. Si hi ha alguna cosa al darrere ho haurà d’aclarir. Faci gols o no, és una peça clau, enlloc estaria millor».

A diferència de Cristiano (i de Bale, que també va deixar en l’aire el seu futur), Marcelo tenia al cap els desafiaments futurs del Madrid. «Hem fet una cosa històrica, però aquest equip no té sostre. L’any que ve n’hi ha una altra, i també la volem», va dir el lateral brasiler, que sobre el seu amic portuguès va afegir: «Jo crec que es queda».

Notícies relacionades

Benzema, un dels més feliços, va etzibar directament al seu company: «¿On aniràs, Cristiano? Es queda i ja està». El francès també va reivindicar el seu paper, però d’una manera molt més elegant. «El meu gol és un error del porter, però el davanter ha de ser allà, igual que amb el Bayern. Pressiono el porter i li trec la pilota. Jo sempre treballo per al meu equip, després pots marcar o no. Estem molt contents de fer història i ho continuarem fent, perquè tenim un grup formidable».

Zidane no s’hi fica

Quan Zinedine Zidane, que va igualar Carlo Ancelotti i Bob Paisley com a únics tècnics amb tres Champions, va comparèixer davant de la premsa ja coneixia tot el terratrèmol. «No pensem en això, només en el que estem fent. Després veurem què passa», va dir sobre la polèmica.