REFLEXIONS DEL GOLEJADOR

Aspas: "La gent pensava que li ficaríem 8 gols a Suïssa i 10 a Tunísia"

El davanter del Celta assumeix que només es pot reinvidicar al camp "aprofitant" cada minut que l'hi doni Lopetegui

marcosl43692240 spain s forward iago aspas attends a training session of spa180610124834

marcosl43692240 spain s forward iago aspas attends a training session of spa180610124834 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

2
Es llegeix en minuts
Marcos López (Krasnodar, enviado especial)

Un suau entrenament en un matí calorós. Suau a Krasnodar amb els jugadors suplents (només Isco i Thiago van trepitjar l’herba) que van actuar davant de Tunísia en l’últim assaig abans del debutal Mundial de Sotxi divendres vinent. Suplent i revulsiu és Iago Aspas, el davanter del Celta, que no es consolida en la titularitat, malgrat que està tenint un excel·lent rendiment. Suplent i autocrític perquè va revelar que Espanya havia perdut les bones sensacionsSuplent i autocrític  que tenia camí de Rússia. Però Suïssa i Tunísia han fet de fre per a la selecció. Dos partits, un empat, una victòria i només dos gols marcats (Odriozola i Aspas).

"No, no he de matisar res. Sempre es treuen els punts de les is. És veritat que hem tingut partits millors, però vam jugar contra un rival valent, que ens va sorprendre a tots", ha dit Aspas, recordant que "la gent, després del 6-1 a l’Argentina, pensava que li ficaríem vuit gols a Suïssa i 10 a Tunísia. Si guanyem Portugal, els amistosos no importaran", ha afegit després, convençut que ell ha "d’intentar aprofitar cada un dels minuts" que li concedeixi Lopetegui.

10 partits, 5 gols, 5 assistències

No es vol sentir suplent. Ni tampoc revulsiu. Porta cinc gols en 10 partits amb Espanya en els quals, a més, ha regalat cinc assistències. "A mi m’agradaria jugar de titular, com a qualsevol dels 23 que som aquí. Però si em donen cinc minuts els he d’aprofitar. Si me’n donen 15, també. O 45", ha comentat el davanter del Celta, conscient que "ve d’un equip petit", cosa que li dona un rol més marginal per darrere de Diego Costa (Atlètic) i Rodrigo (València).

"Per a mi aquesta polivalència és bona. Tot i que de vegades és difícil perquè vals per a tot i no serveixes per a cap posició" (Aspas)

Notícies relacionades

"No, no tinc cap ansietat. Tinc molta il·lusió", ha precisat Aspas, acostumat a moure’s per tot el front d’atac, tant en la seva etapa al Liverpool com ara al Celta. I, per descomptat, amb la selecció espanyola. "Per a mi aquesta polivalència és bona. Tot i que de vegades és difícil perquè vals per a tot i no serveixes per a cap posició. Ets suplent de tots", ha afegit el jugador gallec, que va fer broma que no para de "rebre missatges dels meus amics i d’exentrenadors preguntant-me per què no jugo".

Assumeix que no té el cartell mediàtic de Diego Costa ni la projecció de Rodrigo al València, i per això s’ha de guanyar el jornal a la gespa

Però respectuós amb Lopetegui, ell només pensa a aprofitar la seva presència a la gespa per reinvidicar-se. "Estic molt tranquil, vinc d’un club petit i sabia que el que m’hagi de guanyar m’ho guanyaré al terreny de joc. No tinc cap pressió, soc aquí per disfrutar", ha remarcat, feliç perquè aquesta fórmula del doble nou amb Costa li va sortir bé a Espanya. "Ho hem fet poques vegades. A Israel també vaig jugar per darrere del punta i ara contra Tunísia".