LA PRESENTACIÓ DEL NOU TÈCNIC PERIQUITO

Rubi: "Ens deixarem l'ànima per un Espanyol valent i divertit"

El tècnic català assegura que torna al club "amb la màxima il·lusió i força" per captivar els periquitos

zentauroepp43609993 180604132511

zentauroepp43609993 180604132511
rubi

/

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Joan Francesc Ferrer Sicilia (Vilassar de Mar, 1970) ha començat el seu camí com a nou tècnic de l’Espanyol  amb un discurs clar, atractiu i suggeridor. Just el que necessitaven els periquitos, farts del joc tediós que va exercir l’equip amb Quique Sánchez Flores i que ja va millorar amb David Gallego. Amb Rubi comença una nova etapa, marcada perl’ambició  il’atreviment

"Noto que la gent està il·lusionada amb la meva arribada. Arribem amb moltíssima il·lusió i força". Així ha començat la seva presentació el nou preparador blanc-i-blau, que ha felicitatGallego  "per la seva doble temporada excepcional, el gran final amb el primer equip i l’ascens amb el filial". 

Una paraula: valentia

Rubi no ha tingut dubtes a l’hora d’explicar la seva filosofia. "Es pot definir amb una paraula: valentia. A partir d’aquí, haurem de treballar moltíssimes coses. El primer objectiu és sempre el resultat, d’això no hi ha dubte. Però formem part d’un espectacle i necessitem que la gent es diverteixi amb el que veu. Si aconseguim que la gents’identifiqui  amb la idea ja haurem avançat", va reflexionar el tècnic català. 

Rubi ja va estar al filial de l’Espanyol com a jugador (1994-95) i entrenador (2005-08). Una dècada després, torna acasa seva. "Les sensacions són immillorables, deixem un bon record al club. M’ho van fer saber des de sempre, ja han passat 10 anys. Poder ser al primer equip és un somni complert".

Meritori ascens

Enrere deixa una àmplia trajectòria per equips com ara l’Eivissa, el Benidorm, elGirona, elValladolid, elLlevant, l’Sporting i l’Osca, amb el qual ha aconseguit l’ascens amb el 18è pressupost de la categoria de plata. "El meu compromís amb ells era per a una temporada. Els estic molt agraït, els porto alcor, però quan et criden decasa teva és comprensible que tinguis pocs dubtes", ha explicat Rubi. 

 "Prefereixo guanyar 3-2 que 1-0. El meu càrrec és pressió, sigui a casa o fora. Portar-la a casa per a mi és millor, perquè a fora de vegades et sents sol, a casa tens la gent que t’estima"

Amb Rubi l’Espanyol experimentarà un canvi evident respecte a l’etapa de Quique. "En els últims anys l’Espanyol ha estat defensivament de nota altíssima, Gallego va donar una mica més d’alegria al joc. Jo prefereixo guanyar 3-2 que 1-0, però no faré escarafalls a l’1-0 si aquell dia no puc marcar tres gols", ha remarcat el nou tècnic, que ha deixat clara la seva finalitat: "Ens deixareml’ànima  per un Espanyol valent i divertit".

El Barça i el City

L’entrenador català ha recordat la seva carrera des dels seus inicis el 2001 a Vilassar fins a l’Osca. "En el futbol no es poden somiar coses, perquè és molt volàtil, cada any que agafo un equip hi vaig amb tot, però aquesta vegada és el fet més important de la meva trajectòria".

També va tenir un pas pelBarça  com a ajudant al cos tècnic de Tito Vilanova el 2013. En el seu progrés ha destacat l’etapa del Girona, on va estar a punt d’ascendir. Respecte a la possible oferta del City per formar part de l’equip de Guardiola, ha assegurat que no té constància de l’interès. 

Sense Gerard Moreno

Notícies relacionades

Rubi aposta per una plantilla curta i fàcil de gestionar. Ara arriba l’hora delsfitxatges  i les baixes. Li encantaria comptar amb Gerard Moreno, però sap que serà molt difícil. Està a un pas del Vila-real. "És difícil la seva continuïtat", va intervenir el director esportiu Òscar Perarnau, que va confirmar que ha rebutjat ofertes per David López. 

A Rubi li queden dos anys per plasmar la seva filosofia. Ha firmat fins al 2020 i no té por de res. "El meu càrrec és pressió, sigui a casa o a fora. Portar-la a casa per mi és millor, perquè a fora de vegades et sents sol, i a casa tens la gent que t’estima", ha conclòs el nou arquitecte periquito.

Temes:

Espanyol