DESTINACIÓ MOSCOU

Rafa Márquez disputarà a Rússia el seu cinquè Mundial

El capità de Mèxic entra a l'Olimp de Lothar Matthaus, 'Gigi' Buffon i Antonio Carbajal

zentauroepp26986371 barcelona   18 08 2014   rafa marquez agradece el aplauso de180604124926

zentauroepp26986371 barcelona 18 08 2014 rafa marquez agradece el aplauso de180604124926

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Federació Mexicana de Futbol ha anunciat aquest dilluns la llista definitiva dels 23 jugadors que participaran en el Mundial de Rússia, integrada per 15 internacionals que competeixen en lligues estrangeres i en la qual va causar baixa el volant Erick Gutiérrez. El capità, Rafael Márquez, liderarà el grup en el que serà el seu cinquè mundial. Als 38 anys, Márquez, avui a les files de l’Atles i exjugador del Barça de Guardiola) entra al curiós Olimp de cinc mundials disputats, format pel centrecampista alemany Lothar Matthaus, el porter italià 'Gigi' Buffon i el porter mexicà Antonio Carbajal.

Juan Carlos Calderón, seleccionador de Mèxic / JOSÉ MÉNDEZ (EFE)

Després de descartar dissabte passat els volants Jurgen Damm, dels Tigres, i Jesús Molina, del Monterrey, i el defensa Oswaldo Alanís, del Getafe, el seleccionador Juan Carlos Osorio va excloure Gutiérrez, tot i que el jugador va viatjar a Copenhaguen, on Mèxic jugarà el seu últim amistós, el proper dia 9 contra Dinamarca.

Gutiérrez es manté en el grup com a suplent en cas que el defensa Diego Reyes o el migcampista Andrés Guardado, dues de les peces fonamentals de l’equip, no es recuperin de les seves lesions.

Victòria contra Escòcia

Mèxic va derrotar 1-0 a Escòcia en el partit de comiat davant de la seva afició dissabte, i aquest diumenge va viatjar dividit en dos grups a Europa, un via París i un altre via Amsterdam, per reunir-se aquest dilluns a Copenhaguen. Dos dies després de l’amistós, els mexicans viatjaran a Moscou, on començaran la part final de la seva preparació per al debut contra Alemanya el 17 de juny, en partit del grup F del Mundial.

El porter Talavera, en l’entrenament abans del duel amb Escòcia / JOSÉ MENDEZ (EFE)

Després d’aquest duel, Mèxic s’enfrontarà el 23 de juny amb Corea del Sud i el 27, amb Suècia.

El seleccionador Osorio va anunciar que malgrat les baixes per lesions, el grup és optimista i està preparat per aconseguir una bona actuació en el Mundial. La "tri" s’ha classificat per als vuitens de final en cadascun dels últims sis Mundials, però no ha passat d’aquella fase. A Rússia aspira a buscar el pas a quarts de final i avançar com més lluny millor.

Els 23 elegits de Mèxic per a Rússia 2018

Porters: Guillermo Ochoa (Estàndard Lieja), Alfredo Talavera (Toluca) i Jesús Corona (Cruz Azul).

Defenses: Héctor Moreno (Reial Societat), Carlos Salcedo (Eintracht Frankfurt), Hugo Ayala (Tigres), Diego Reyes (Porto), Miguel Layún (Sevilla), Jesús Gallardo (Pumas UNAM), Edson Álvarez (Amèrica).

Notícies relacionades

Migcampistes: Héctor Herrera (Porto), Rafael Márquez (Atlas), Andrés Guardado (Real Betis), Giovani dos Santos (LA Galaxy), Jonathan dos Santos (LA Galaxy), Marco Fabián (Eintracht Frankfurt).

Davanters: Javier Hernández (West Ham), Raúl Jiménez (Benfica), Oribe Peralta (Amèrica), Hirving Lozano (PSV Eindhoven), Carlos Vela (Los Angeles FC), Jesús Manuel Corona (Porto) i Javier Aquino (Tigres).