NOVA ÈPOCA PERIQUITA

L'Espanyol anuncia Rubi com el seu nou entrenador fins al 2020

El tècnic català, que ha portat l'Osca a Primera, serà presentat aquest dilluns com a nou màxim responsable blanc-i-blau

rpaniagua43450015 deportes  rubi entrenador del sd huesca180602222428

rpaniagua43450015 deportes rubi entrenador del sd huesca180602222428

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Rubi ja és el nou entrenador de l’Espanyol. Acabada la Lliga en Segona Divisió, en la qual ha aconseguit l’ascens a Primera amb l’Osca, l’Espanyol ha pogut anunciar finalment el fitxatge de Joan Francesc Ferrer Sicilia, 'Rubi' (Vilassar de Mar, 1970) com el seu nou tècnic. Serà presentat aquest dilluns a l’RCDE Stadium, firmarà fins al 2020, assumint la màxima responsabilitat tècnica en el nou projecte blanc-i-blau.

Després de la marxa de Quique Sánchez Flores, que va ser substituït de manera provisional per David Gallego, l’Espanyol ha confiat ara en Rubi, que no arribarà sol a Cornellà-El Prat. El tècnic català aterrarà amb el mateix quadre tècnic que va tenir a l’Osca. O sigui, amb Jaume Torras, segon entrenador, Xavi Gil, preparador físic, i Manel Rodríguez, com a assistent tècnic.

Llarga trajectòria

L’aposta per un futbol ofensiu, eix clau al manual de Rubi, ha sigut fonamental per imposar-se a altres candidats que van ser en la llista, com Asier Garitano, que dirigirà la Reial Societat. El tècnic, de 48 anys, coneix bé la casa periquita, ja que va ser en el filial com a jugador (1994-95) i entrenador (2005-2008).

A més de l’Osca, al qual ha portat a Primera amb el 18è pressupost de la categoria de plata, també va dirigir l’Sporting, Llevant, Valladolid, Girona, Benidorm, Eivissa, Espanyol B, Sabadell, l’Hospitalet i Vilassar. A més, va formar part del cos tècnic del Barça com a assistent del finat Tito Vilanova

"Contrastada trajectòria"

En el filial periquito hi va ser tres temporades. Ara torna al club una dècada després, recollint el testimoni de David Gallego, que va ocupar la banqueta del primer equip en els cinc últims partits de Lliga amb un excel·lent bagatge de 13 punts de 15 de possibles.  

Notícies relacionades

El club destaca en el seu comunicat sobre Rubi la seva "contrastada trajectòria, aconseguida amb esforç tenacitat des dels seus inicis". L’entitat considera que arriba "en una edat òptima" al projecte blanc-i-blau, "amb ambició i ganes per continuar creixent" com a professional. 

Futbol atractiu

El "joc vistós i del grat de jugadors i aficionats" és la clau de la seva elecció, tal com destaca l’Espanyol  en la seva nota. Aquí hi ha la principal diferència amb Quique Sánchez Flores, acomiadat el passat 20 d’abril Quique Sánchez Flores per la mala imatge de l’equip i l’empipament del vestidor amb les seves declaracions desprestigiant la plantilla. 

Temes:

Espanyol