RECEPTA MÀGICA

Salah es recupera a Benicàssim menjant paella

El davanter del Liverpool s'ha desplaçat a la localitat de la qual és originari el seu fisioterapeuta, Rubén Pons

salah1

salah1

2
Es llegeix en minuts
Rafa Julve

Mohamed Salah va perdre la final de la Champions per partida doble a causa de la clau il·legal de judo que li va fer Sergio Ramos. Quan més pressionava el Liverpool, el defensa del Reial Madrid li va retorçar el braç amb un‘waki-gatame’que el va deixar fora del partit, ja que li va causar una lesió a l’espatlla esquerra. El davanter i estrella dels ‘reds’ va deixar la gespa enfonsat i amb la por afegida de perdre’s el mundial de Rússia amb Egipte...Però afortunadament no serà així. El fisioterapeuta de l’equip i home de la seva confiança, l’espanyol Rubén Pons, està aconseguint esborrar els mals pronòstics i escurçar els terminis de restitució física i anímica incloent-hi una recepta màgica: recuperació a Benicàssim (Castelló) a base de fer exercicis en unes termes... i de menjar paella.

La idea va ser del mateix Pons, que per alguna cosa és de Benicàssim. El fisioterapeuta, que va arribar al Liverpool el 2011 amb el lateral espanyol José Enrique després d’haver treballat a les ordres de Manuel Pellegrini al Vila-real, va proposar a Salah d’anar al seu poble per recuperar la forma. Van arribar dimarts a la tarda i dimecres a la nit va ser quan el crac va descobrir la paella i l’arròs del senyoret. Es veu que els cuiners del Liverpool ho havien intentat anteriorment, però més que paella els va sortir el que els entesos rebaixarien a un simple arròs amb coses. Aquesta vegada, en canvi, era aposta segura: se’n va encarregar el xef de La Terracita del Cámping Tauro, Jaume Tárrega, acompanyat per a l’ocasió per David Martí. I vist que els plats van quedar ben nets, sembla que la cosa no va anar gens malament. ¡Entre set persones es van cruspir dues grans paelles que estan previstes per a sis comensals cada un!

Notícies relacionades

Hi va haver, això sí, algunes diferències respecte del que Tárrega es troba habitualment. Per començar, la paella va ser a la nit, perquè és el Ramadà, per la qual cosa Salah, que és musulmà, no pot ingerir cap aliment fins que es pongui el sol. I pel mateix motiu, tampoc pot menjar carn de porc, cosa que va obligar el xef a efectuar algunes modificacions. En lloc de posar-hi costella de porc, conill i pollastre, com manen els cànons paellístics a Benicàssim, va haver de cuinar l’arròs només amb pollastre halal. El que no van faltar van ser els bajocons.

Salah, amb el seu fisioterapeuta, Rubén Pons, després d’haver sopat paella amb pollastre halal i arròs del senyoret a Benicàssim.

Però per si un no li agradava (tot i que no va ser així), n’hi havia un altre: l’arròs del senyoret, que no inclou carn i sí peix, sípia, calamar i marisc. Tot això, ben peladet, és clar, fent honor al nom del plat. “¿Però tu saps què vol dir que la paella està ‘salà’?”, va fer broma el cuiner amb el crac del Liverpool. Al entendre-ho no va poder reprimir un somriure.  Res a veure amb la cara amb què va abandonar el terreny de joc en la final de la Champions després que Ramos no es comportés precisament com un senyor.