Warriors i Cavaliers repeteixen final en l'NBA per quart any consecutiu

Golden State es va imposar a Houston per 92-101 en el setè partit de la Conferència Oest

rozas43532033 golden state warriors forward kevin durant  right  hugs team180529064549

rozas43532033 golden state warriors forward kevin durant right hugs team180529064549 / David J Phillip

2
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia

El millor equip contra el millor jugador. La història es repeteix per quart any consecutiuGolden State Warriors tornarà a mesurar-se contra elsCleveland Cavaliers de LeBron James a la final de l’NBA després d’eliminar alsHouston Rockets en el setè partit de la Conferència Oest amb un marcador final de 92-101. Com va passar en el sisè envit, la clau va estar novament en el tercer quart, quan l’equip de San Francisco va capgirar el marcador amb un parcial devastador per gestionar l’avantatge des de llavors i volar fins al que podria ser el seu tercer anell en quatre anys. El despertar de Kevin Durant va ser decisiu. Les va fer entrar de totes les maneres possibles, amb triples estratosfèrics que van deixar sense alè els Rockets del gran James Harden, novament sense premi contra el poder col·lectiu dels californians.

Pintava malament per a l’equip de Durant i Stephen Curry al descans. Camp advers. Vuit per sota. I gairebé sempre a remolc des del principi. La bronca al vestidor devia ser monumental. “He vist un delspitjors quarts que hem jugat mai”, va dir l’entrenador Steve Kerr a les càmeres de TNT. “Si aconseguim centrar-nos, ens anirà bé”. Fins aleshores l’esquadra local havia marcat la pauta, amb Harden de director d’orquestra, i Eric Gordon Clint Capela als vents per anotar quan l’estrella dels Rockets cedia el protagonisme. Després de set partits en 15 dies, que han posat en relleu les vulnerabilitats dels Warriors, la grada va arribar a creure’s guanyadora, amb un avantatge que va arribar als 15 punts i un partit descavalcat on les defenses es van anar desintegrant per a alegria dels espectadors.

Però faltava la part més difícil. Aquest tercer quart que va enfonsar Houston en el sisè partit i que ha sigut el punt fort de Golden State durant tota la temporada. Curry es va endollar, després d’una primera meitat molt discreta, per anotar 11 punts consecutius i tancar el partit amb 27, als quals cal sumar 10 assistències i 9 rebots. El mateix que va fer Durant, amb la seva desmanegada plasticitat, per encertar-la des de qualsevol cantonada i acabar coma màxim anotador de la nit amb 34 punts. Al final del tercer temps, parcial de 18 per sobre per als Warriors. I 76-69 d’avantatge. Draymond Green va dominar sota els cèrcols amb 13 rebots. I Klay Thompson va aparèixer de forma intermitent per completar la remuntada dels Warriors. 

Notícies relacionades

No hauria sigut possible sense la desastrosa sequera darrere de la línia de tres punts dels Rockets, que van fallar 27 intents consecutius, en el pitjor parcial de la història dels ‘play-off’ de l’NBA. Harden es va anar desdibuixant. Amb Paul i Iguodala lesionats, no n’hi va haver prou amb els seus 32 punts. La millor temporada a la lliga regular dels Rockets, amb ni més ni menys que 65 victòries estava a punt d’acabar-se al Toyota Center de Houston.

Dijous comença la final de l’NBA, una final que serà històrica es miri per on es miri perquè mai en la història de l’esport als Estats Units no s’han enfrontat els dos mateixos equips quatre anys consecutius. De les tres anteriors, els Warriors en van guanyar dos. LeBron James tornarà a tenir una nova oportunitat per arrodonir la seva era.