ELS ELEGITS

La llista dels 23 jugadors d'Espanya per al Mundial de Rússia 2018

Lopetegui inclou de sorpresa Monreal i prescindeix de Morata, Sergi Roberto i Bartra

lopetegui-y-lista

lopetegui-y-lista / GABRIEL BOUYS (AFP)

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García / Madrid

El seleccionador espanyol de futbol, Julen Lopetegui, ha anunciat aquest dilluns la llista de 23 jugadors que acudiran al Mundial de Rússia. Álvaro Morata, habitual durant tota la classificació, cau de la llista definitiva a favor de Diego CostaIago Aspas i Rodrigo Moreno. Els defenses Odriozola i Monreal han entrat entre els 23, mentre que altres internacionals amb experiència com Sergi Roberto o Vitolo n’han quedat fora, així com Marcos Alonso, que va debutar en l’última convocatòria i Marc Bartra, amb un òptim rendiment al Betis. 

No s’esperaven gaires sorpreses i no n’hi ha hagut. De la llista que es va filtrar diumenge, després de l’assaig general, només ha fallat Marcos Alonso, que s’ha quedat fora en favor de Nacho Monreal. El cert és que el desplegament audiovisual, amb dues pantalles gegants flanquejant el seleccionador en les quals anaven apareixent hologrames dels jugadors, necessitava assaig. 

Missatge als absents

La gran absència, que no per esperada ha perdut protagonisme, ha estat la de Morata, que ha protagonitzat tres de les quatre primeres preguntes que se li han fet al seleccionador després de l’anunci de la llista, a la seu de Telefónica a Madrid. "Crec que he de tenir un record per als jugadors que no són en la llista i que han sigut decisius i definitius en la classificació", és el primer que ha respost el seleccionador, que a més de Morata, ha nomenat en la seva primera respostaBartra Illarramendi i Vitolo

"He parlat amb els que entenia que s’havien d’assabentar per mi que no estarien a la llista. És una decisió dolorosa, però per sobre dels noms hi ha l’equip", s’ha explicat el seleccionador davant de la insistència en les absències, al mateix temps que ha intentat "centrar l’atenció en per què hi ha altres companys". Ha insistit que Morata no és en la llista per mèrit dels altres seleccionats: "Ens hem decantat per uns altres tres companys, que tenen unes altres condicions. Enteníem que quatre davanters era massa", ha conclòs Julen Lopetegui.

"El crèdit ens el guanyarem allà, en els tres partits per als quals tenim bitllet. La resta ho haurem de demostrar sobre el camp"

Julen Lopetegui

Seleccionador espanyol de futbol

En la defensa, la gran novetat ha estat la presència de Nacho Monreal. El lateral de l’Arsenal, que pot ocupar diverses demacracions al darrere, ha entrat entre els 23 al davant de jugadors com Sergi Roberto, habitual lateral durant la classificació i un jugador amb gran polivalència, Marc Bartra Marcos Alonso, que després de debutar en l’última convocatòria semblava que arribava amb força. 

El paper de Busquets

En un mig del camp sense novetats, es pot trobar a faltar un suplent clar de Busquets, únic mig centre pur de la llista. "El Sergio no hi ha sigut en els últims partits i hem buscat solucions que ens han agradat", ha respost Lopetegui sobre la qüestió, en referència als dos últims amistosos d’Espanya, contra Alemanya i l’Argentina, en els quals el jugador del Barcelona va ser baixa i Thiago, juntament amb Koke i Iniesta, van formar el centre del camp titular.

Durant tota la compareixença, el seleccionador ha fet molt èmfasi en la idea d’equip. A més, ha evitat a tota hora parlar d’aspiracions concretes o objectius de l’equip: "El crèdit ens el guanyarem allà, en els tres partits per als quals tenim bitllet. La resta ho haurem de demostrar sobre el camp"

Sub 21 de reforç

Aquest dimarts, la Federació comunicarà els set jugadors que completaran els entrenaments de la selecció fins que s’incorporin els internacionals del Reial Madrid, que aquest dissabte disputaran la final de la Champions. "Vindran jugadors sub-21, o gairebé, que tenim ganes que treballin amb nosaltres perquè tenen futur", ha aclarit Lopetegui.

La llista completa:

Porters

De Gea (Manchester United), Kepa (Athletic), Reina (Nàpols)

Defenses

Carvajal, Sergio Ramos, Nacho (Reial Madrid), Azpilicueta, Monreal (Arsenal), Jordi Alba, Piqué (Barcelona), Odriozola (Reial Societat).

Migcampistes

Notícies relacionades

Isco, Asensio, Lucas Vázquez (Reial Madrid), Busquets, Iniesta (Barcelona), Koke, Saúl (Atlètic), Thiago (Bayern), Silva (Manchester City).

Davanters

Diego Costa (Atlètic), Rodrigo (València) i Iago Aspas (Celta).