CONSEQÜÈNCIES DE L'ESCÀNDOL DEL BERNABÉU

Buffon: "Aquest àrbitre té un bidó d'immundícia en comptes de cor"

La icona del futbol italià i del Juventus afirma que "algú que xiula un penal així, en el minut 93, en un partit tan transcendent, no és persona, és un animal"

"Ja estem acostumats a arbitratges així amb el Reial Madrid; l'any passat li va tocar al Bayern i aquest any, a nosaltres", assenyalen els jugadors Benatia i Chiellini

rozas42886627 soccer football   champions league quarter final second leg 180412004644

rozas42886627 soccer football champions league quarter final second leg 180412004644 / SUSANA VERA

6
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Els mitjans de comunicació italians, més que parlar de robatori a l'estadi Santiago Bernabéu, es recolzen en les declaracions dels components de l'expedició de la Juventus de Torí per defensar que el Reial Madrid va superar ahir a la nit l'eliminatòria de quarts de final de la Champions gràcies a un incomprensible penal assenyalat pel jove àrbitre anglès Michael Oliver, de 33 anys, per una lleugera empenta del marroquí Benatia a Lucas Vázquez.

En aquest sentit, els mitjans italians no polemitzen tant si existeix o no l'empenta (a l'enquesta de la web de la cadena COPE van votar 30.567 persones i el 55% van considerar que era penal, mentre que el 45% restant va dir que no ho era) sinó amb l'atreviment d'Oliver de decidir un partit d'aquesta transcendència amb una acció dubtosa, poc clara (“grisa”, l'anomenen en la terminologia arbitral), en el minut 93 de joc, quan el partit s'encaminava a la pròrroga, període que consideren que hauria sigut més just que hagués decidit l'equip que obtenia el pas a les semifinals.

Un autèntic robatori

Mentre molts mitjans, especialment el prestigiós diari Corriere della Sera, publicaven la fotografia del veterà Giorgio Chiellini, de 33 anys, fent el signe amb la mà dreta que els jugadors del Reial Madrid havien comprat l'àrbitre, el canal Premium de Mediaset Itàlia, que va ser qui va oferir el partit en directe per a tot el país, defensava que no havia sigut penal i que, per tant, es tractava d'"un autèntic escàndol". En aquesta retransmissió, l'excol·legiat Graziano Cesari, que és qui fa els comentaris arbitrals, va dir que “no hi ha empenta en l'acció de Benatia a Lucas Vázquez i, si observeu el peu del defensor de la Juve toca la pilota, que surt disparada cap amunt i, per tant, no hi ha falta”.

Els jugadors del Juventus protesten davant l'àrbitre anglès Michael Oliver. / AFP / OSCAR DEL POZO

A més d'aquests dos apunts, que comparteixen gairebé tots els mitjans italians, la informació gira al voltant de les declaracions del mateix Mehdi Benatia; el seu company Giorgio ChielliniAndrea Agnelli, el jove president juventíMassimiliano Allegri, tècnic de la Juve i, molt especialment, de la icona, del mite del futbol italià, el porter Gianluigi Buffon, de 40 anys, que ahir a la nit podria haver jugat el seu últim partit a Europa. Sobre les opinions dels representants del campió de la Sèrie A del calcio gira tota la informació dels mitjans italians d'ahir a la nit i d'aquesta matí.

Les dures paraules de Buffon

Buffon, que va acabar sent expulsat per Oliver i ovacionat per milers de seguidors del Reial Madrid com a homenatge en el seu comiat continental, va ser tremendament dur amb l'àrbitre anglès. “Algú que s'atreveix a xiular un penal així, inexistent, jo hi era davant, en el minut 93, en un partit tan important, amb dos contendents d'altíssim nivell i on el Juventus havia fet una proesa, és un cínic, no és un home i, per falta de sensibilitat, només puc dir que no és una persona, és un animal”.

El capità de la Juve considera que la falta de personalitat d'Oliver l'incapacita per dirigir un partit d'aquesta transcendència. “Jo crec que si no tens personalitat, el que has de fer és quedar-te a casa, mirant el partit per televisió, o anar a la tribuna del Bernabéu, amb la teva dona i els teus fills i mirar el partit amb una Coca-Cola en una mà i una bossa de patates fregides a l'altra”. A més de fer la gràcia, Buffon va ser duríssim: “Si no tens sensibilitat per saber que no pots decidir un partit així, et converteixes en un assassí (concretament va utilitzar la paraula killer en anglès). Jo crec que algú com Oliver que fa això té un bidó d'immundícia al seu cor, en comptes de sensibilitat i un cor com el de tothom”.

Aquesta és la imatge de Chiellini que reprodueixen totes les webs d'Itàlia, on denuncia que l'àrbitre anglès Michael Oliver està comprat.

"La decisió de l'àrbitre és absurda. No es pot cometre un error d'aquest calibre en una acció que no va ser penal”, va començar dient el marroquí Mehdi Benatia, autor de la polèmica jugada amb Lucas Vázquez que va decidir l'eliminatòria. “Cada vegada estic més disgustat amb aquest món del futbol. Els àrbitres han tornat a beneficiar el Reial Madrid i el Reial Madrid és un club i un equip tan gran, que no necessita aquestes ajudes. L'any passat li va passar al Bayern Munic i aquest any, ja s'ha vist, ens ha passat a nosaltres”.

Els pèssims àrbitres anglesos

Massimiliano Allegri, entrenador del Juventus, va assegurar que el penal, que va donar la classificació al Reial Madrid en el temps afegit, "no va ser clar". "Vaig parlar amb Sergio Ramos al túnel i li vaig dir que en la meva opinió no era un penal clar. Era una acció grisa. És dur que et sancionin en el minut 93 de partit després de la proesa que havíem protagonitzat”.

Mentre Chiellini, que acusava amb el seu gest de fregar-se els dits índex i polze de la mà dreta denunciant, davant els ulls dels jugadors madridistes, que havien comprat l'àrbitre, assenyalava a Premium TV que havia assistit “al robatori més gran de la meva carrera esportiva, encara que estem acostumats que els àrbitres ajuden sempre el Reial Madrid, com l'any passat, en el seu xoc amb el Bayern”.

Andrea Agnelli, el jove president de la Juve, de 33 anys, criticava, no només l'assignació d'Oliver, com el paper que Pierluigi Collina, exàrbitre italià, té “a l'hora de designar els col·legiats que dirigeixen els partits de Champions dels equips italians”. Agnelli també acusa el seu compatriota Collina "de ser contrari a implantar la tecnologia, que demostraria que l'acció de Benatia no va ser penal, en la màxima competició del futbol continental".

Oliver, àrbitre anglès del Reial Madrid-Juventus, expulsa Buffon després d'assenyalar el penal. / AFP / OSCAR DEL POZO

Notícies relacionades

“Jo estic convençut, segur, que aquest noi (en referència a Michael Oliver, de 33 anys) no dormirà bé aquesta nit, no pot dormir tranquil després d'haver espatllat un partit memorable assenyalant aquesta jugada. Els àrbitres saben quan cometen un greu error i no els agrada que això passi”, va seguir explicant Agnelli. Quan li van recordar si l'edat d'Oliver podia justificar el seu comportament al Santiago Bernabéu, Agnelli va dir: “A aquesta edat, 33 anys, jo ja era president del Juventus”.

Un punt important a l'hora d'entendre les crítiques d'Agnelli per la designació d'Oliver és que, per primera vegada en molts anys i competicions importants, Anglaterra no tindrà aquest any, a la Copa del Món de Rússia, cap àrbitre en aquest campionat, pel pèssim nivell dels col·legiats de la Premier League. És més, experts en la matèria assenyalen que, en aquests moments, la Premier League està intentant preparar amb molta dedicació la formació, precisament del jove Michael Oliver, per intentar que els representi en el Mundial de Qatar del 2022.

Ramos no podrà jugar la semifinal anada

El capità Sergio Ramos, sancionat per acumulació de targetes grogues i que no va poder jugar, ahir a la nit, el partit de tornada dels quarts de final davant el Juventus (1-3), es perdrà, amb tota seguretat, el partit d'anada de les semifinals de la Champions després d'haver comès l'error, no rectificat pel quadro tècnic ni el delegat del Reial Madrid, de baixar de la llotja des d'on estava presenciant el partit amb uns amics a la zona de la banqueta del Reial Madrid, amb la sana intenció d'animar, des de la mateixa gespa de l'estadi, els seus companys.