CHAMPIONS LEAGUE

Ronaldo va marcar de xilena el segon gol. / VÍDEO: ATLAS / FOTO: ALBERTO PIZZOLI

Un colossal Cristiano Ronaldo guia el Reial Madrid i destrossa el Juventus (0-3)

Dos gols del jugador portuguès, el segon per una gran xilena, acaben amb les esperances de l'equip italià i posen el conjunt blanc rumb a semifinals

4
Antonio Merino

El primer assalt el va guanyar per K.O. el Madrid, emparat una vegada més en el seu jugador franquícia que va tornar a admirar tot Europa amb una altra demostració de poder. Cristiano Ronaldo va tornar a erigir-se com un jugador irrepetible. Ningú pot dubtar d’ell després d’una altra nit màgica en què el futbol va tornar a portar el seu nom. El va patir el Juventus, que va haver d’agenollar-se davant el mariscal del gol, que va marcar als tres minuts per fer després el gol que perseguia durant tota la seva carrera, aquella xilena que havia intentat moltes vegades i que al Juventus Stadium va veure per fi la llum per donar el segon gol al seu equip i tallar el seu patiment. Després Marcelo va fer el tercer per posar una alfombra cap a les semifinals.

Amb Cristiano Ronaldo la vida és més fàcil. Es pot jugar al fil de la navalla, es pot patir, però al final sempre hi ha un forat perquè hi entri la llum. La va trobar el Madrid després de posar-se al davant en l’arrencada i veure com l’equip italià posava una altra velocitat al xoc fins a fer enrere el seu rival. Tot va acabar quan el set blanc va aprofitar un centre de Carvajal per desempolsar la seva genial xilena (m. 64).

El mateix 11 que a Cardiff

Era el catorzè gol del portuguès en els nou partits en Champions en aquesta campanya i el final de les expectatives de l’equip d’Allegri, que es va quedar amb 10 dos minuts després del màgic gol de Cristiano per expulsió de Dybala, que va veure la segona groga per una entrada sobre Carvajal.

Zidane va aclarir els seus dubtes, si és que en tenia sobre l’únic lloc que ballava, i es va decidir per Isco per tornar a formar el mateix onze que a la final de Cardiff de fa 10 mesos. No el va defraudar el jugador malagueny, que va tornar a mostrar una jerarquia similar a la que va lluir amb la Roja davant Alemanya. Isco va tenir gran part de culpa que el Madrid s’oblidés de l’assalt de tempteig per enviar el primer directe a la mandíbula del Juventus en una acció de Marcelo per al centre d’Isco amb l’esquerra i el posterior remat de Cristiano Ronaldo amb la dreta.

Només havien passat tres minuts i l’equip de Zidane ja havia aconseguit el seu objectiu gràcies a la voracitat del de sempre. Cristiano estava preparat. Ho havia avisat Allegri al dir que el portuguès «ha canviat la seva forma de jugar amb 30 anys i és fabulós». El davanter no va faltar a la seva cita amb el gol davant un rival al qual ja ha marcat nou gols en sis partits. En la primera pilota que tocava va olorar la sang dins de l’àrea fins a provocar un tsunami en l’equip del Piemont.

Ramos, sancionat per a la tornada

Aquest gol va provocar que l’equip d’Allegri desfés la seva pissarra per buscar l’àrea de Keylor Navas. Així ho va entendre Dybala, que va liderar les accions del seu equip i que va veure com Ramos, que va veure una groga i no jugarà la tornada dimecres que ve al Bernabéu, s’interposava in extremis a un remat de l’argentí. Al costat de Dybala va emergir Higuaín per posar el Madrid enrere i fer-lo suar d’allò més. El Madrid patia i apareixia Keylor Navas per salvar-lo. Ho va fer en un remat a boca de canó d’Higuaín després d’una falta llançada per Dybala (m. 22).

Gairebé no va canviar el panorama després del descans amb accions a les dues àrees. Una falta de Dybala va estar a punt de convertir-se en l’empat, però quan el Juventus intentava mantenir el seu elevat ritme, va aparèixer Cristiano per marcar el gol de xilena i fer anar en orris les esperances dels italians. Sense Dybala, expulsat, l’equip de Zidane li hauria pogut fer  un set al seu rival. Marcelo va marcar el tercer. El remat del brasiler el va rebutjar Buffon i el va rematar Marcelo (m. 72).

Després, Cristiano va estar a punt d’emportar-se’n la pilota del partit amb el tercer gol, però va llançar massa alt davant Buffon, que no es podia creure que el seu equip hagués encaixat tres gols en 90 minuts després d’haver rebut dos gols en els seus últims 17 partits de Lliga. La culpa la va tenir Ronaldo, i el Madrid va guanyar a Torí després de 56 anys.

Juventus, 0 - Reial Madrid, 3

<br/><strong>Juventus:</strong> Buffon (5); De Sciglio (5), Chiellini (5), Barzagli (5), Asamoah (5); Douglas Costa (5), Khedira (4), Bentancur (4), Alex Sandro (5); Dybala (7), Higuaín (6).