VIOLÈNCIA AL FUTBOL

El president del PAOK amenaça l'àrbitre amb una arma a la cintura i la policia grega ordena detenir-lo

Crisi a Grècia per uns altercats que poden motivar la suspensió de la Lliga

El president del PAOK, Ivan Savvidis, va saltar a la gespa per perseguir el col·legiat, que ràpidament va anar cap als vestidors amb els seus companys. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
Agències

La policia grega ha emès aquest dilluns una ordre de detenció contra el president del PAOK de Salònica, Ivan Savvidis, arran de l'incident durant el partit contra l'AEK d'Atenes, quan va envair el camp portant una arma. L'ordre també es refereix a quatre persones més, probablement els seus guardaespatlles, que van saltar al camp de joc juntament amb Savvidis.

El viceministre de Cultura i Esports, Iorgos Vassiliadis, ha declarat que el Govern no permetrà que els interessos d'alguns perverteixin el futbol grec, fins i tot si s'han de "prendre decisions difícils en consulta amb la UEFA", referint-se a una possible suspensió de la Lliga.

Atac a "l'honor del futbol grec"

"El que vam veure és un atac a l'honor del futbol grec. Perjudiquen el club i els seguidors de l'equip. Que algú entri al camp amb una pistola a la mà és una provocació inadmissible, independentment del que hagi passat", ha afirmat per la seva part Panos Skurletis, el ministre de l'Interior grec, en declaracions a l'agència de notícies grega AMNA.

El partit entre el PAOK Salònica i l'AEK Atenes, de la 25a jornada de la Lliga de Grècia, va ser inicialment interromput abans del xiulet final quan jugadors, tècnics i directius, inclòs el president Savvidis, van saltar a la gespa, aquest últim portant una arma.

La invasió

Notícies relacionades

La invasió del terreny de joc de l'estadi Tumba va passar just després que l'àrbitre Kominis anul·lés per fora de joc un gol al capverdià Fernando Varela, en el temps afegit. El partit transcorria amb empat sense gols. I en el temps afegit, Varela va introduir la pilota a la xarxa. L'àrbitre, no obstant, va assenyalar fora de joc i va invalidar el gol, que hauria situat el PAOK al liderat de la competició.

Finalment, després de dues hores d'aturada en què Kominis es va refugiar al vestidor, l'àrbitre va canviar la seva decisió i va concedir el triomf per 1-0 al PAOK davant l'AEK Atenes i va donar per acabat el partit.