ONADA DE VIOLÈNCIA

La Lliga francesa investigarà la invasió dels ultres al camp del Lilla

Els aficionats van envair el terreny de joc per agredir els seus jugadors, que van penúltims a la Lliga

marcosl42468994 lille s supporters invade the pitch  at the end of the frenc180312181806

marcosl42468994 lille s supporters invade the pitch at the end of the frenc180312181806 / FRANCOIS LO PRESTI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Lliga de Futbol Professional (LFP) francesa ha condemnat la invasió de camp que va tenir lloc aquest dissabte a l'estadi Pierre Mauroy de Lilla pels aficionats ultres de l'equip local, a més d'anunciar que obrirà una investigació pel que va passar. "La LFP condemna fermament els altercats i ara la comissió de disciplina instruirà el dossier dels incidents", ha indicat en una nota després dels greus incidents registrats al final del partit contra el Montpeller (1-1).

Notícies relacionades

Els guàrdies de seguretat van evitar grans agressions, però no van aconseguir, en canvi, impedir que alguns seguidors s'enfrontessin i empenyessin els futbolistes. Habitualment les investigacions de la comissió de disciplina de la LFP solen durar tres setmanes, però el Lilla s'arrisca a una clausura de l'estadi fins que es resolgui aquest cas. El sindicat de futbolistes francès (UNP) ha denunciat el que va passar, i reclama que "es castigui amb força i ràpidament" els autors de la invasió de camp, que va qualificar d'"energúmens".

Penúltim de la Lliga

El Lilla, un equip que està tutelat per Marc Ingla, l'exvicepresident del Barça, viu una profunda crisi esportiva (és penúltim de la Lliga), que arrenca amb la designació de Marcelo Bielsa, al timó d'un projecte que es presumia ambiciós. A penes va durar sis mesos al club del nord de França, presidit pel multimilionari hispano-luxemburguès Gerard López. S'havia fixat l'objectiu d'enfilar-se als cinc primers llocs i va pels soterranis de la classificació, enfonsat de tal manera que no es veu futur a aquest projecte.