A TOT ESPANYA

Macrooperació policial contra partits de futbol pactats: almenys, 24 detinguts

A Catalunya, la Policia Nacional confirma un registre en un domicili d'Argentona

De moment els agents han detingut quatre persones i s’estan practicant registres en alguns clubs de futbol de Barcelona i Albacete. / DANNY CAMINAL / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez / Barcelona

La Policia Nacional han llançat aquest dilluns a primera hora un operatiu que se centra en Madrid i Barcelona contra el pacte de partits de futbol i les apostes en partits, principalment, de la Tercera Divisió, però també de Segona B, segons informen fonts policials. Almenys, per ara, hi ha 24 detinguts, tot i que fonts policials indiquen que la xifra pot ser superior. La majoria d'arrestos, presumiblement, seran d'exfutbolistes. L'acció policial s'està coordinant des de Madrid i fonts de la investigació citen dos exjugadors com a líders de la trama.

Aquesta operació l'està desenvolupant la Unitat de Delictes Especialitzats i Violents (UDEV) de la Policia Nacional. Els agents estan des de primera hora d'aquest dilluns registrant despatxos i instal·lacions esportives de diversos clubs espanyols per la connexió amb una suposada xarxa de falsejament de resultats que es gestionava des de la Xina. En concret, ja s'ha confirmat l'entrada en un domicili d'Argentona i un d'Albacete. També hi hauria implicats a Badajoz i Jerez. S'investiguen les temporades 2016-17 i 2017-18.

Diversos mesos

Segons la investigació, que es remunta a diversos mesos, la trama hauria utilitzat jugadors prèviament instruïts per forçar situacions en els partits de futbol (penals, córners, etc.) sobre les quals, posteriorment, es feien apostes suculentes.

La macrooperació ha mobilitzat al voltant de 150 agents i no es descarta que, a part de la Xina, hi hagi contactes amb alguns altres països. La temporada passada ja hi va haver un gran escàndol originat per la golejada que l'Eldenc va encaixar en la seva visita al Miniestadi.

Delicte d'estafa

Notícies relacionades

La investigació per un delicte d'estafa i corrupció en els negocis l'ha centralitzat un jutjat de Zafra (Badajoz) al tenir constància la fiscalia de suposats pactes que afectaven la Tercera extremenya. La Policia ha seguit el rastre als indicis que diversos jugadors de diferents equips de futbol havien fet apostes en diversos partits per obtenir beneficis.

La Lliga de Futbol Professional ha col·laborat en aquesta investigació en virtut de l'acord amb el Ministeri de l'Interior per protegir la netedat en la competició. Segons un portaveu d'aquest organisme, des de fa un any han passat informes a les autoritats per posar-los sobre la pista de suposats fraus.