RESSACA D'UNA DURA DERROTA

Emery, a la corda fluixa després de la derrota del PSG

Pesos pesants de la plantilla i tota la premsa francesa assenyalen el tècnic, que per ara manté la confiança d'Al-Khelaifi

eprozas37598702 psg head coach unai emery reacts at the end of the champions170308234810

eprozas37598702 psg head coach unai emery reacts at the end of the champions170308234810 / Manu Fernandez

3
Es llegeix en minuts
Jordi Tió

Ala corda fluixa està Unai Emery des de dimecres a la nit, assenyalat per gairebé tothom a França com el principal responsable del daltabaix del PSG al Bernabéu, on va sucumbir per un dolorós 3-1 després de donar una imatge més que acceptable durant gran part del duel. Però les decisions de l’entrenador espanyol, especialment la de canviar un davanter centre, Cavani, per un lateral dret, Meunier, una aposta més que conservadora quan l’equip francès tenia controlat el partit i mig tocat el Madrid, ha desencadenat una allau de crítiques cap al preparador. Emery, per ara, manté la confiança de Nasser Al-Khelaïfi, propietari de l’equip, almenys fins al 6 de març, quan es jugarà el partit de tornada al Parc dels Prínceps.

 «És clar que crec en el meu entrenador», va afirmar Al-Khelaïfi després de l’ensopegada del Bernabéu, apel·lant al potencial del seu equip –«podem eliminar el Madrid»– després de queixar-se de l’actuació arbitral, una cosa en què va coincidir amb Emery.

CRÍTIQUES A NEYMAR

No va dir res el multimilionari xeic de les decisions que va prendre el seu entrenador abans i durant el partit, però la seva aposta per l’onze titular que va saltar al Bernabéu i les modificacions que va fer després van ser criticades per la premsa, en general, i també per alguns jugadors, en particular. «Emery va fer una aposta perduda», lamentava el diari Le Monde, encara que altres també assenyalaven les grans estrelles del PSG, especialment Neymar. «Va desaprofitar una primera ocasió i després ja no es va mostrar decisiu, una cosa per a la qual va ser fitxat», criticava Le Figaro. També L’Équipe culpabilizaba l’entrenador –«els seus canvis van ser complexos i van restar solidesa a l’equip»– encara que matisava la crítica carregant contra el col·legiat i la seva «dubtosa actuació».

Crítiques a part, la sensació és que el PSG no ho té tot perdut. «Aquest equip és molt millor del que va demostrar a Madrid, la tornada es juga al Parc dels Prínceps i Neymar, Cavani i Mbappé tenen pendent una revenja», afegia L’Équipe.

EL DIJON RESPON AMB IRONIA

Sí, ningú ha perdut la il·lusió, per dura que fos la patacada, encara que l’ambient al si de la plantilla respecte a la gestió de l’entrenador no sembla la millor conjuntura per afrontar el partit de tornada. I el primer que va posar el dit a la llaga va ser Rabiot, el millor del seu equip al Bernabéu, autor del gol parisenc, que encara amb les pulsacions elevades després del partit afirmava: «És fàcil fer-li vuit gols al Dijon, però és en partits com aquest en què hem de ser decisius». Unes declaracions que van tenir la resposta irònica del club al·ludit. «Vam fer tot el que era possible perquè el PSG tingués confiança contra el Madrid... i així ens ho agraeix», deia a Twitter el club de Borgonya.

Amb molta menys broma s’ho van prendre Thiago Silva, el capità del PSG, i Di María, el davanter més en forma de l’equip al gener i febrer. Tots dos es van quedar sense jugar ni un minut. El central brasiler va veure com el jove defensa Kimpembe li guanyava el lloc, encara que en descàrrec de l’entrenador s’ha de dir que va fer un bon partit. No és el cas de Meunier, el lateral que va entrar per Cavani i que no va saber tancar la seva banda en els dos últims gols blancs.

 Pitjor si és possible és el cas de Di María, que va arribar a escalfar per la banda però finalment no va entrar al camp.

Notícies relacionades

La cara de tots dos ho deia tot a la banqueta, en el duel més important de la temporada, però no van obrir boca. Les que no ho van poder evitar van ser les seves esposes. La més contundent, la de Di Maria. «El teu esforç + el teu treball + els teus gols + les teves assistències + el teu millor moment = BANQUETA. Però les que no entenem res de futbol som les dones», era el dur missatge de Lina Cardoso. «¿Tàctica, tàctica? ¿O quina tàctica? Afff¡¡¡», tuitejava Belle Silva, la dona de Thiago.

Emery esgota el seu crèdit, en números vermells perquè ningú a París ha oblidat l’humiliant 6-1 del Camp Nou, però segueix tenint a la seva mà eliminar el Madrid i mantenir viu el somni de guanyar una Champions, l’únic títol que començaria a equiparar el PSG amb els grans d’Europa. El problema és que depèn dels seus jugadors i de contents amb ell no n'estan.