UN REFORÇ ESPECIAL

La passió pel futbol porta al Getafe Flamini, el futbolista més ric del món

El centrecampista francès, empresari d'èxit superlatiu, assegura que la seva prioritat ara és ajudar l'equip madrileny fins al final de temporada

undefined41941760 madrid 07 02 2018 presentaci n de  mathieu flamini  el jugad180207142336

undefined41941760 madrid 07 02 2018 presentaci n de mathieu flamini el jugad180207142336 / JUAN MANUEL PRATS

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Ángel Torres, el president del Getafe, encara no li ha demanat que inverteixi en el club madrileny, però tot arribarà. Mathieu Flamini (Marsella, 1984) va ser presentat ahir com a nou jugador de l’equip de Getafe fins a final de temporada i va assegurar que el futbol segueix sent la seva gran passió, molt per sobre de l’exitosa trajectòria empresarial que l’ha portat en tot just deu anys a ser considerat el futbolista més ric del món.

La companyia que va fundar amb l’italià Pasquale Granata, GF Biomechemicals (GBF), es dedica a produir àcid levulínic, que a mitjà termini pot convertir-se en recanvi del petroli i els seus derivats i està considerat una de les 12 molècules bàsiques per potenciar un món més sostenible i ecològic. Està valorada en 30.000 milions d’euros.

Sobre el paper, podria convertir-se en un inversor molt més fiable que el Royal Emirates Group, el consorci dels Emirats Àrabs que va deixar tirat el Getafe el 2011 després que Torres fes una roda de premsa per anunciar que s’havia convertit en el nou propietari de l’entitat al comprar-ne el 99% de les accions. Però no és en això en el que està pensant l’exjugador de l’Olympique de Marsella, Arsenal, Milan i Crystal Palace. Tampoc el distreu, sosté, la seva condició d’empresari d’èxit superlatiu. Aquí no haurà de respondre les preguntes dels seus companys d’equip sobre on anava amb americana i pantalons impecables després de cada entrenament, com li passava a Milà quan marxava cap a reunions del més alt nivell.

«No paro atenció al que es diu sobre la meva activitat aliena al futbol. Tots tenim molts interessos i especialment fora del futbol. La meva passió és el futbol, estimo el futbol i en aquests moments hi poso tota la meva atenció. Tota la vida que hi jugo i és el que m’apassiona. Vull ajudar en tot el que pugui el Getafe», va dir el centrecampista francès durant la seva presentació com a nou jugador del Getafe, amb qui fa quatre dies que s’entrena.

Flamini, durant l'entrenament d'aquest dimecres a la ciutat esportiva del Getafe / JUAN MANUEL PRATS

El Crystal Palace va ser el seu últim equip i el cert és que no va jugar gaire, deu partits, abans de quedar lliure. No ha jugat des d’aleshores i, després d’exercitar-se diversos dies a prova amb els seus nous companys al desembre, va firmar divendres fins al 30 de juny amb el vistiplau de l’entrenador, José Bordalás, amb qui assegura haver sintonitzat de meravella. Ara, abans de debutar, no descarta ampliar el seu contracte i tornar a jugar a Europa després de comprovar com s’entrena i haver-se estudiat fins al més mínim detall dels últims partits jugats pel sòlid conjunt madrileny.

Debut davant el Barça

Notícies relacionades

També s’ha entès bé amb el president, Ángel Torres, encara que únicament per centrar-se en temes futbolístics. «No crec que a aquest equip li faci falta cap inversor», va assenyalar Flamini sense perdre el somriure. El va ampliar bastant més per deixar entreveure que si fos per ell ja debutaria contra el Barcelona al Camp Nou aquest mateix diumenge. 

Ha treballat de valent aquests mesos amb un entrenador personal i assegura que està en condicions de fer-ho. La lesió de Bergara i el traspàs de Lacen han precipitat la seva arribada i Bordalás té la paraula. «Seria molt bonic, però primer s’ha de parlar amb l’entrenador», va afegir el migcentre francès, que va tenir altres oportunitats de venir al futbol espanyol: «En vaig tenir, però a la meva edat és important trobar un projecte que m’agradi i des que vaig estar aquí al desembre sabia que volia estar al Getafe... Mai havia jugat a Espanya i volia tenir aquesta experiència. El Getafe té un projecte molt interessant».