UN DERBI AMB TENSIÓ

Gerard Moreno, l'orgull de l'Espanyol

El golejador periquito va ser l'heroi dels periquitos en una tarda intensa que va acabar amb una picabaralla entre jugadors al túnel de vestidors

rpaniagua41908771 cornella el prat  04 02 2018   deportes     el bal n cabecea180204195208

rpaniagua41908771 cornella el prat 04 02 2018 deportes el bal n cabecea180204195208 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

En els prolegòmens del derbi un dels grups d’animació de l’Espanyol va mostrar un gegantí mural amb la imatge de José Canito, una llegenda periquita que va defensar els colors blanc-i-blaus fins i tot en la seva etapa culer. D’ell se n’expliquen anècdotes com que s’entrenava al Camp Nou amb la samarreta periquita sota de la blaugrana o que anava a Sarrià a animar el seu estimat equip quan el Barça no el convocava. Gestos així el van convertir en un verdader mite. Potser Gerard Moreno algun dia també ho serà. Està fent mèrits.

El davanter de Santa Perpètua representa com ningú l’orgull periquito a la plantilla actual. Li encanta recordar com va viure amb la família el cèlebre Tamudazo i repel·leix tot el que tingui connotacions blaugranes. Aquesta setmana ja va intervenir amb contundència en la polèmica sobre la procedència del club impulsada per Piqué. Va assegurar que qui tingui dubtes hauria de mirar l’escut, on apareix ben clar. Gerard Moreno tenia ganes d’un altre derbi i ho va demostrar. 

Guerra declarada

Si el Barça té en Piqué el portaveu ideològic del culer, l’home que més connecta amb la grada amb les seves declaracions, l’Espanyol té un altre Gerard com a bandera. Moreno va firmar un partit excel·lent a Cornellà, en què no va faltar de res. El seu cop de cap en una centrada de Sergio García va portar la il·lusió a tots els periquitos, que van somiar repetir la victòria de la Copa. L’empat de Piqué ho va impedir i la seva celebració fent callar l’estadi ho va alterar tot. Es va declarar la guerra.

El blanc-i-blau va aprofitar la primera ocasió que va tenir per descarregar la ràbia sobre el blaugrana, a qui va etzibar una puntada molt perillosa. L’ovació de la grada va ser espectacular. «El gest de Piqué ha sigut lleig, però són els seus actes habituals», va assegurar el pitxitxi blanc-i-blau, que va valorar també la forta entrada. «Potser ha sigut una mica dura, però hi ha puntades així en tots els partits. És normal que els derbis es visquin amb tensió i passin aquestes coses. El que passa al camp es queda al camp i ja està», va afegir.

«Tumults sense agressions»

L’Espanyol va tornar a exhibir la seva millor versió contra el Barça. És evident que si sempre jugués així estaria molt més amunt a la taula, com va reconèixer Gerard. «Hem tingut més a prop la victòria que l’empat. Hem de sortir així en cada partit, amb la mateixa tensió. És la línia a seguir per començar a escalar posicions», va comentar el punta, que va marcar el seu primer gol contra els culers. 

La seva puntada va ser la venjança per la celebració de Piqué i tot va acabar amb una picabaralla als vestidors entre alguns jugadors que va recollir l’extremeny Gil Manzano en l’acta: «Al finalitzar el matx, quan hem entrat al túnel de vestidors, ens hem trobat un tumult de jugadors oficials i personal dels dos clubs, discutint entre ells sense observar cap tipus d’agressió».

El desafiament de Luis Suárez

Notícies relacionades

Es va muntar un bon enrenou al túnel similar al que es va viure en els duels de Copa de fa dos anys. Llavors hi va haver una bronca al Camp Nou liderada per Luis Suárez, que es va dirigir així als periquitos: «Veniu aquí, us espero aquí; sós un desecho». No hi van faltar col·laboradors en la pugna que va tenir continuïtat ahir. 

Al final va quedar la sensació que si arriba a durar més el partit les coses encara podrien haver-se alterat més. A la llotja el president Chen Yansheng va assistir a un notable partit del seu equip acompanyat de Josep Maria Bartomeu i Roger Torrent, el president del Parlament. L’assistència va tornar a ser fluixa tot i que la tarda no acompanyava. Hi va haver 23.827 espectadors, vuit mil menys que en el derbi de Lliga de l’any passat.