INVESTIGACIÓ JUDICIAL

L'atleta Ilias Fifa tenia productes dopants a casa seva

En l'anomenada operació Chamberí es van produir 17 detencions, la majoria atletes espanyols d'origen marroquí

Ilias Fifa, a l’esquerra, després d’acabar el mes passat el cros de Sant Sebastià. 

Ilias Fifa, a l’esquerra, després d’acabar el mes passat el cros de Sant Sebastià.  / Juan Herrero (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L'atleta de Santa Coloma de Gramenet, Ilias Fifa, detingut el 25 d'octubre de 2017 durant un registre policial, tenia substàncies dopants al seu domicili, segons informa el diari 'El País' citant fonts judicials. En concret, l'esportista internacional espanyol d'origen marroquí posseïa diverses ampolles d'Actovegin 200mg (prohibides per via venal) i un vial d'Evogene de 3,3mg (hormona de creixement), així com una important farmaciola de medicaments injectables.  

Notícies relacionades

El cas el porta el Jutjat número 4 de Mataró, que investiga una trama denominada operació Chamberí, en la qual a part de Fifa, campió d'Europa de 5.000 metres el 2016, figuren altres atletes d'origen magribí, com l'internacional espanyol Ayoub Mokhtar, campió d'Espanya de 3.000 en pista coberta el 2016. A part de dos anys de sanció, el càstig mínim per dopatge en aquests casos, també s'arrisquen a penes de presó si es demostra que a part d'usar els fàrmacs per al seu ús personal en traficaven. Per exemple, a Mokhtar li van trobar 60.000 euros en metàl·lic. Ell va defensar que eren els estalvis dels seus pares, tot i que la policia sospita que aquests diners procedeixen de la venda de medicaments. Mokhtar tenia a casa seva 19 pegats de testosterona. 

Seguia competint

Fifa seguia competint després de complir durant el mes d'octubre 15 dies de suspensió cautelar per la detenció. Al domicili d'un altre dels arrestats, el també atleta El Mahdi Lahouifi, a Algemesí (València), es van trobar quatre receptes d'EPO firmades per metges i hospitals marroquins. Inicialment, a l'octubre, es van produir 17 detencions, tot i que tots els arrestats van quedar en llibertat amb l'obligació de comparèixer cada 15 dies al jutjat.