EL SORTEIG DE CHAMPIONS

Neymar amenaça el Bernabéu

L'equip blanc haurà de neutralitzar el temible arsenal ofensiu del PSG per continuar a Europa

undefined41128967 soccer football   ligue 1   paris st germain vs troyes   par171211191314

undefined41128967 soccer football ligue 1 paris st germain vs troyes par171211191314 / BENOIT TESSIER

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Una de dues: o Florentino Pérez surt dels vuitens de final contra el PSG amb la intenció de fer tot el que pugui per incorporar de manera immediata Neymar a la disciplina del Madrid, o la gran estrella del club parisenc decideix no esperar els quatre o cinc anys que diu el seu pare per plantejar-se fitxar pel club blanc. Tot dependrà del desenllaç de l’eliminatòria més calenta de la pròxima etapa de la competició, una de les possibles finals anticipades, que obliga a posar la majoria dels focus sobre el que succeirà al Bernabéu el 14 de febrer i el 6 de març al Parc dels Prínceps.

El president blanc no va deixar dubtes, després de l’entrega de la Pilota d’Or a Cristiano Ronaldo, sobre què és el que li demana el cos: «Al Madrid, Neymar tindria més facilitats per guanyar-la. El Madrid és un club que dona el que necessita a un gran jugador. Tothom sap que jo ja vaig voler fitxar-lo al seu moment». 

Els astres del moment

La històrica remuntada del Barcelona davant el PSG (6-1) després d’haver caigut 4-0 en l’anada de vuitens de la passada edició, un altre 14 de febrer, i la decepció posterior de no aixecar el títol a la Ligue 1 no van portar Nasser al-Khelaifi, sorprenentment, a prescindir dels serveis d’Unai Emery. Tot al contrari: li van reforçar l’equip amb els dos grans astres del moment, Neymar i Mbappé, a canvi de 402 milions d’euros, 222 per al Barça i 180 per al Mònaco, a més d’Alves, que va arribar lliure. Amb el condicionant, això sí, que ja no hi ha escapatòria possible.

Unai Emery, durant el partit contra el Bayern del passat dia 5 / CHRISTOF STACHE (AFP)

Si no aixequen la Champions, o almenys juguen la final, serà un projecte fracassat estrepitosament. Serà igual si recuperen el tron al campionat francès, on tot apunta que la cosa acabarà en passejada, tot i que la derrota davant l’Estrasburg el 2 de desembre va aixecar les primeres sospites, multiplicades amb l’encaixada tres dies després davant el Bayern en l’última jornada del grup (3-1), que va enfosquir la seva immaculada trajectòria fins llavors i va portar el president a llançar un seriós avís a l’entrenador.

Amb tot, el conjunt parisenc va acabar la primera fase com a màxim golejador del torneig, amb 25 dianes –dues més que el Liverpool, vuit més que el Madrid i ni més ni menys que 16 més que el Barça–,

amb només quatre gols en contra. D’aquests, sis van ser de Cavani, sis de Neymar i quatre de Mbappé. A la Ligue 1, l’uruguaià n’ha fet 17 en 16 partits; el brasiler, nou en 12, i el francès, cinc en 11. 

Seguretat

Notícies relacionades

Números perquè la defensa blanca, que no viu els seus moments més feliços (11 gols en contra a la Lliga i set a la Champions), es posi a tremolar. Emery va intentar transmetre seguretat. «No crec que hàgim tingut el pitjor sorteig possible. És una bona eliminatòria. Tenim el nivell per afrontar-la. Si vols fer una cosa important, has de jugar contra els millors. Estem contents de desafiar-los», va declarar, mentre que Al-Khelaifi va avançar que es viuran «moments vibrants i màgics tant a Madrid com a París. Hem d’estar sempre preparats per enfrontar-nos a qualsevol rival i ho estarem per enfrontar-nos al Madrid».

Falta saber si a Verrati, Rabiot, Motta, Di María i Draxler al centre del camp, a Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Kurzawa i Yuri a la defensa, i a Areola a la porteria no els agafa tremolor de cames quan encarin el campió de les dues últimes edicions de la Champions. A veure què diran Cristiano, màxim realitzador de la competició (9), i els seus companys.