PROTESTA A LES XARXES

Una jutge de línia denuncia comentaris denigrants i insults masclistes

L'assistent andalusa mostra la seva indignació després de xiular un partit de juvenils a Màlaga

juez-linea

juez-linea

5
Es llegeix en minuts

"Avui he sortit d'assistent en un partit de juvenils i vull explicar què ha passat i com m'he sentit". Així comença el seu relat, en diversos tuits, la jutge de línia andalusa Eva Alcaide, després d'assistir l'àrbitre en un partit de juvenils disputat el cap de setmana passat a Andalusia. L'auxiliar ha mostrat la seva indignació a les xarxes socials per haver sentit tota mena de comentaris denigrants i insults masclistes per la seva condició de ser una col·legiada dona.

"Simplement -prossegueix al seu compte personal de Twitter- hi havia un grup de nanos a la grada que no han tingut res més a fer que estar els 45 minuts del primer temps dient-me coses, deixant anar joies fins que ha arribat un moment en què m'he sentit assetjada i fins i tot he arribat a tenir por". El relat del que va sentir aquesta jove col·legiada dista molt del que hauria de ser un camp de futbol, unes grades i uns aficionats, i més si es té en compte que es tractava d'un partit de juvenils. "He sentit coses com "mare meva la linier quin cul" o "jo l'agafaria per la cua i la posaria a quatre" i altres comentaris totalment fora de lloc relatius a la seva condició de dona i al seu físic. Fins i tot li van arribar a preguntar si era "verge" o "lesbiana".

"Podria continuar posant més barbaritats -continua l'assistent després de relatar els insults- però vull que de veritat penseu i us replantegeu si de debò el feminisme és necessari, perquè si això no és assetjament ¿què és'". I després es pregunta: "No és normal ni just que jo vagi a fer el que m'agrada i el que m'apassiona i hagi de sentir comentaris d'aquest tipus".

Notícies relacionades

Aquesta situació lamentable es va produir en el partit del grup malagueny de la Segona andalusa juvenil entre els equips de l'Alhaurín de la Torre i el Fuengirola. El club local, l'Alhaurín, ha identificat el grup de nois i els ha expulsat del club, al mateix temps que els prohibeix l'entrada a les seves instal·lacions.

Segons confirma la jutge de línia la majoria de les persones que la van assetjar eren menors d'edat que fins i tot es "van plantejar tocar-me el cul" i van alterar la seva feina arbitral. "M'he sentit totalment assetjada i he estat incòmoda en un puto camp de futbol on se suposa que m'hi vaig a divertir (...) prefereixo no entrar en el tema dels pares perquè això em dona per a un altre fil".