ÈXIT DE L'ESPORT ESPANYOL EN HALTEROFÍLIA

Una fantàstica Lydia Valentín aconsegueix un triple or mundial a Califòrnia

La campiona també firma la triple corona després dels seus èxits olímpics i europeus

rpaniagua41184284 man64  anaheim  united states   04 12 2017   lidia valentin 171204091206

rpaniagua41184284 man64 anaheim united states 04 12 2017 lidia valentin 171204091206 / MIKE NELSON

2
Es llegeix en minuts

La campiona olímpica espanyola Lydia Valentín va fer bons els pronòstics de gran favorita en la categoria dels 75 quilos i amb un Total Olímpic de 258 quilos va aconseguir les tres medalles d'or en la sisena jornada del Campionat del Món d'halterofília que es disputa al Centre de Convencions d'Anaheim (Califòrnia).

L'exhibició de superioritat de Valentín no va començar fins que les altres 11 participants del Grup A ja havien acabat la competició en la prova d'arrencada amb l'equatoriana Neisi Dajomes com la guanyadora de la medalla de plata després d'haver aconseguit un aixecament de 108 en el tercer intent.

Ankhtsetseg Munkhjantsan, de Mongòlia, va ser la tercera millor marca i medalla de bronze amb 107 quilos, que va aconseguir en el tercer intent.

Malson oblidat

Llavors va ser quan va sortir a la tarima l'halter lleonesa per començar la seva genial participació amb un primer aixecament de 110, va demanar posar el pes en 115 per al segon, que va superar de manera brillant, i va fer el mateix amb el tercer intent i 118 quilos.

El mateix va passar en la prova dels dos temps, en què Valentín va esperar que complissin els seves rivals els primers dos intents i després va començar el primer seu amb 130 quilos, que va incrementar a 135 en el segon i a 140 en el tercer.

Valentín va complir amb els pronòstics i va deixar enrere el malson que li va tocar viure al Mundial del 2015 a Houston quan es va lesionar i no hi va poder participar.

Error amb l'himne

Les tres medalles aconseguides per Valentín permeten a l'equip espanyol arribar a les quatre després que el sevillà Josué Brachi guanyés la medalla de bronze en arrencada de la categoria de 56 quilos masculins.

Notícies relacionades

Lydia ja pot presumir de ser campiona d'Europa, campiona olímpica i campiona mundial. A més encara li deuen dues medalles olímpiques. "No m'ho crec", va comentar, emocionada, a l'equip tècnic espanyol mentre es retirava els embenats a l'espera de pujar per primera vegada al lloc més alt d'un podi mundial i escoltar, finalment, l'himne espanyol en el seu honor.

El moment es va fer esperar, ja que l'himne no va sonar durant l'hissada de la bandera, com mana el protocol. Hi va haver un error i va ser reproduït a continuació després de les protestes de l'equip i els aficionats espanyols.