FRACÀS DE LA TETRACAMPIONA

Itàlia es queda fora del Mundial per primera vegada en 60 anys

La selecció 'azzurra' empata amb Suècia a San Siro i no serà a Rússia (0-0)

zentauroepp40935113 italy s goalkeeper gianluigi buffon reacts during the fifa w171113224603

zentauroepp40935113 italy s goalkeeper gianluigi buffon reacts during the fifa w171113224603 / MARCO BERTORELLO

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Una de les debacles més grans de la història del futbol es va viure ahir a San Siro. Itàlia, tetracampiona del món, no estarà l’estiu que ve a la gran cita de Rússia. Per primer cop des de 1958, la selecció azzurra faltarà a la més gran festa del futbol. Serà l’única campiona absent, un càstig merescut per a un bloc que va ser incapaç de fer un sol gol a la feble Suècia en 180 minuts.

Costa fer-se a la idea d’un Mundial sense Itàlia, que va eliminar Espanya de l’Eurocopa l’any passat. Aquella imatge de Gianluigi Buffon cantant amb passió el preciós himne del seu país no es podrà veure més. El meta, que farà 40 anys el 28 de gener que ve, somiava convertir-se en el primer home a jugar sis mundials. Es quedarà en cinc, com el mexicà Carbajal i l’alemany Mathaus. Sembla mentida però és així. Itàlia, un país que viu pendent de la pilota les 24 hores del dia, veurà el Mundial per la tele. La seva ratxa de participacions, la tercera més àmplia després del Brasil i Alemanya, va quedar truncada definitivament a San Siro. 

La trajectòria de Buffon a la selecció va començar el 29 d’octubre de 1997, en una repesca per al Mundial de França que va acabar amb èxit. Dues dècades després, la història ha sigut diferent. L’1-0 de Solna va ser suficient per als nòrdics contra una Itàlia nerviosa i espessa, arrossegada per un pèssim seleccionador. 

Errors de Mateu

Notícies relacionades

Giampiero Ventura va repetir amb el 3-5-2 i no va donar ni un sol minut a Insigne, l’elèctric extrem del Nàpols. Sense Verratti, sancionat, amb prou feines hi va haver futbol a l’azzurra. Suècia ho va apostar tot al 0-0 i va triomfar. Ni tan sols l’ajuda de Mateu Lahoz, que va pispar dos penals als grocs per mans de Darmian (m. 13) i Barzagli (m. 30), va servir per fer aixecar Itàlia, que va demanar una pena màxima per una caiguda de Parolo bastant dubtosa (m. 7). 

Una rematada a la mitja volta d’Immobile (m. 40) i una gran parada d’Olsen en una volea d’El Shaarawy (m. 87) van ser les úniques ocasions clares. Mateu va afegir cinc minuts i el duel va acabar amb Buffon rematant dos córners. Ni tan sols l’heroica que tants cops ha empès la gran Itàlia va poder evitar latragèdia. H 

Itàlia, 0; Suècia, 0

<strong>ITÀLIA</strong>: Buffon (6); Barzagli (5), Bonucci (6), Chiellini (6); Candreva (4) (Bernadeschi (sq), m. 76), Florenzi (5), Jorginho (5), Parolo (4), Darmian (4) (El Shaarawy (6) (m. 63); Immobile (4), Gabbiadini (4) (Belotti (4), m. 63). Entrenador: Ventura (2).