EL BARÇA I EL PROCÉS

Julio Alberto diu que se'n va de Catalunya per la situació política

L'exjugador blaugrana vol organitzar una votació que decideixi si el club segueix a la Lliga espanyola

ecarrasco38820461 barcelona  09 06 2017  colocacion de un monolito en el camp 171106194212

ecarrasco38820461 barcelona 09 06 2017 colocacion de un monolito en el camp 171106194212 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

Julio Alberto diu que se'n va de Catalunya. No diu obertament quines són les raons, però insinua que és per la situació política que es viu a compte del procés. L'exlateral esquerre del Barça, de 59 anys, ha explicat aquest dilluns el que opina de la crisi en l'espai matinal d'Antena 3 'Espejo público', el de Susanna Griso.

Amb l'habitual to lacrimogen que utilitza el programa (música de piano de fons, tens dramatisme, silencis eloqüents), Julio Alberto afirma que se'n va "a buscar feina fora de Catalunya". "Me'n torno a Astúries", proclama. "Aquí hi havia casa meva", afegeix en al·lusió al Barça, i a continuació es lamenta perquè, assegura, no podrà "trucar mai més a aquesta porta perquè mai més me l'obriran".

"No som un partit polític, som un equip de futbol. És aquesta gent, la que dirigeix el club, la que lo ha polititzat"

El descontentament de Julio Alberto amb el Barça ja havia quedat patent en una altra aparició de l'exfutbolista, fa uns dies, a 'Espejo público'. Es va queixar llavors de la "politització" del club. "No som un partit polític, som un equip de futbol". I afegia: "És aquesta gent, la que dirigeix el club, la que l'ha polititzat".

Anys després d'haver patit greus problemes personals per la seva addicció a les drogues, Julio Alberto va ser repescat per al club per Joan Laporta com a director de l'escola i responsable de la Fundació del Barça fins fa tres anys. L'exfutbolista deixa constància del seu turbulent passat en un llibre autobiogràfic, publicat a principis del 2016 i a la presentació del qual va assistir l'expresident blaugrana, que es titula 'Nunca recordaré haber muerto'.

L'exjugador del Barça, l'Atlètic de Madrid i la selecció espanyola, amb la qual va disputar 34 partits i l'Eurocopa de 1984 i el Mundial de 1986, no aclareix si algú en concret li ha tancat les portes del club blaugrana. "Ja sé que me n'he d'anar", diu enigmàticament, després ded queixar-se que des que va arribar al Barça, el 1982, sempre va tenir "sentit de pertinença al club. Era casa meva. Era la meva vida". 

Crítiques a Guardiola

Notícies relacionades

Ara, Julio Alberto es mostra disposat "a posar les urnes al Camp Nou" perquè els socis decideixin si el Barça ha de jugar la Lliga espanyola o no. "No podem ser hipòcrites", afegeix, i assegura que l'"ofèn" quan a les finals de la Copa del Rei l'afició culer xiula l'himne d'Espanya.

Julio Alberto marca Butragueño en un clàssic dels anys 80. / ARXIU

També critica la postura de Pep Guardiola, de qui assegura ser "molt amic". "Parlar amb la cartera plena és fàcil", assevera Julio Alberto a 'Espejo público'. I afegeix, a propòsit de l'actual entrenador del Manchester City, que "hauria de pensar molt bé el que declara després d'haver jugat a Qatar per dir que Espanya és un país repressor".