LA PREPARACIÓ BLANCA

Ronaldo torna amb més ganes que mai per recuperar el terreny perdut

Zinedine Zidane recupera també Kroos i Marcelo i creu que a Bale li poden anar bé els xiulets rebuts

undefined40183282 gra072  madrid  19 09 2017   el delantero portugu s cristian170919142209

undefined40183282 gra072 madrid 19 09 2017 el delantero portugu s cristian170919142209 / Rodrigo Jimenez

2
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote / Madrid

Sense lesions pel mig, com la temporada passada, Cristiano Ronaldo surt a gairebé un gol per partit en els inicis de cada campanya –6,9 en els vuit primers de mitjana–, de manera que la sanció de quatre partits de suspensió que ha hagut de complir a la Lliga ha suposat que el jugador portuguès hagi deixat de marcar prop de quatre gols en els quatre primers partits de la competició. Amb ells, potser el Madrid no hauria punxat contra el València i el Llevant i estaria aparellat amb el Barcelona al capdavant, amb ple de triomfs.

El cas és que, com la jornada anterior, el conjunt madridista torna a córrer el risc d’acabar la cinquena a sis o set punts del líder si no guanya aquesta nit el Betis al Bernabéu i el Barça sí que ho fa davant l’Eibar. Un perill que admet Zinedine Zidane, encara que, amb el golejador portuguès de tornada, suposa que la capacitat realitzadora de l’equip pot augmentar sensiblement.

«El veig content, molt feliç. El que li agrada és estar amb l’equip i amb els seus companys. El tornem a tenir a la Lliga a casa i a tots els agrada estar en aquest estadi», va dir ahir el tècnic francès, que no va voler tornar a parlar sobre la presumpta injustícia comesa amb Ronaldo.

El veu amb ambició màxima, amb ganes renovades de seguir demostrant que pot continuar com el realitzador més letal. «Les dades parlen per si mateixes. No hi ha jugadors que aconsegueixin marcar tants gols i tan decisius com Cristiano o Messi. És el que fa la diferència amb els altres. Serà molt difícil que Cristiano millori les seves estadístiques, però és molt ambiciós, vol demostrar cada dia que és el millor i no m’estranyaria que les millorés», va afirmar Zidane en resposta a una pregunta sobre si jugadors com Neymar o Mbappé suposen una amenaça real a curt termini per arrabassar-li el títol oficiós de millor jugador del món, la Pilota d’Or.

Amb el retorn de Ronaldo, Zidane es veurà obligat a tornar a reajustar l’atac i Borja Mayoral és el principal candidat a tornar a la banqueta, malgrat el seu paper determinant en el triomf a Anoeta. Bale seguirà i el preparador blanc va deixar caure que els xiulets rebuts pel gal·lès en els últims partits al Bernabéu fins i tot li poden anar bé. 

Notícies relacionades

AMB KROOS I MARCELO / «Aquest estadi els ha xiulat a tots. No crec que hi hagi un jugador que no hagi sigut xiulat algun dia. A vegades és bo notar que les coses no les fas bé i no ho dic per Gareth sinó en general. Crec que és bo perquè has de reaccionar i fer-ho millor en el partit següent», va afirmar Zidane, que comptarà també amb Kroos, recuperat de les seves molèsties musculars, i amb Marcelo, una vegada complert el partit de sanció per la seva expulsió davant el Llevant.

Quique Setién, el tècnic bètic,  només té les baixes de Tosca i Juanjo, però es planteja donar descans a Guardado i Joaquín, autor dels dos gols del triomf verd-i-blanc sobre el Deportivo l’última jornada.