EL PARTIT DEL BERNABÉU

Asensio rescata el Madrid (2-2)

El jugador mallorquí obre el marcador i el tanca després de la remuntada del València

undefined39831058 real madrid s marco asensio  right  scores the opening goal 170828004617

undefined39831058 real madrid s marco asensio right scores the opening goal 170828004617 / Francisco Seco

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote / Madrid

Superasensio va evitar el desastre, que el supercampió caigués amb tot l’equip el dia que per fi va poder alçar el trofeu que l’acredita com a campió de la passada Lliga. El Madrid va veure com el València de Marcelino li remuntava el golàs inicial del seu jugador de moda, que va aparèixer al rescat a última hora per salvar un punt minuts després que Kondogbia deixés tocadíssim l’equip blanc. Asensio va clavar de falta la pilota a la porteria valencianista per establir un empat que Benzema hauria pogut trencar amb clares ocasions desaprofitades, com també Zaza en una contra final. Va ser un final trepidant. 

Sense els seus centrals titulars, sense migcentre de contenció i sense Cristiano Ronaldo, que complia el segon dels seus quatre partits de sanció a la Lliga, Zidane va posar en joc l’alineació més ofensiva que podia utilitzar. Kroos al davant de la defensa en el rol de Casemiro, endarrerit al centre de la defensa, Bale i Benzema a dalt, i Isco Asensio junts en l’equip, el que tants madridistes no deixen de reclamar a costa de qui correspongui de la BBC.

Exhibició

Asensio, el noi de moda al Madrid, no va dubtar a posar tot de la seva part perquè la seva titularitat no hagi de ser circumstancial. No deixa de fer mèrits i pel que sembla no deixarà de fer-ne, fet que provocarà una vegada i una altra que la comparació amb les dues 'bes' de la davantera li resulti summament favorable. En la seva primera aparició va provocar una mà de Vezo reclamada com a penal i en la segona va provocar el deliri a la grada, la sorpresa en els seus companys i la paralització dels centrals i el porter del València.

Una passada pròxima de Parejo de què Kondogbia no es va adonar va acabar amb la pilota als peus de la joia mallorquina; va avançar, es va perfilar per tocar-la amb l’esquerra i des de la corona de l’àrea, sense donar temps a Vezo Murillo a creuar-se, va clavar la pilota a la xarxa valencianista sense que Neto pogués fer res més que anar a recollir-la. Minuts després va tornar a recuperar davant Lato i va acabar la jugada amb un gran centre que Benzema no va tocar de cap per centímetres.

Canvi de rumb

Tot apuntava a una exhibició de Marco que podia desmuntar el seriós plantejament de Marcelino, amb un Kondogbia plenament integrat i eficient tot i que va arribar fa tres dies, però una altra joia, aquesta del València, va decidir canviar el rumb del partit. Sense que els centrals madridistes se n’adonessin, Soler va irrompre a l’àrea per rematar un gran centre de Lato, a qui Gayà havia habilitat a l’esquena de Carvajal amb una maniobra perfecta (m. 18).

Benzema intenta rematar durant el primer temps del partit / JAVIER LÓPEZ (efe)

Notícies relacionades

Davant un València ben disposat i efectiu a l’hora de tancar els espais, el que va patir abans que res Isco, l’equip blanc es va veure ficat en verdaders problemes que ningú encertava a resoldre. Asensio no va deixar d’intentar-ho ni tampoc Benzema, però no era el dia rematador del francès. En una contra es va plantar sol davant Neto, que va desviar a córner el seu xut final i a punt del descans va desaprofitar dues ocasions gairebé consecutives. També Isco va tenir la seva, però es va recrear en la sort del regat i va acabar permetent que Lato arribés a robar-li la pilota. Ja no va sortir després de la mija part, rellevat per Kovacic.

Canvi de cops

El segon temps es va obrir amb un xut enverinat de Casemiro que Neto va poder desviar i va acabar aviat convertit en un canvi de cops emocionant. La va tenir Modric, la va tenir Kondogbia, Navas va treure a mà canviada una gran falta executada per Parejo  i el centrecampista francès va acabar encertant en una arribada a l’àrea per caçar una deixada de Rodrigo (m. 77). Asensio va rescatar un punt amb un llançament magistral de falta (m. 83) i Benzema va continuar tan negat en el remat com en el primer temps, encara que l’ocasió final va ser per a Zaza, que no va saber culminar un clar contraatac.

La fitxa

<strong>Reial Madrid</strong>: Navas (7), Carvajal (6), Nacho (6), Casemiro (5), Marcelo (6), Kroos (5), Modric (6), Isco (5), Asensio (9), Benzema (4), Bale (5). Entrenador: Zidane (5)