Phelps neda contra un tauró blanc

L'esportista olímpic més llorejat participa en una gravació del canal Discovery

jcarmengol39260140 deportes  michael phelps  tiburones   sharkweek  discovery c170712101438

jcarmengol39260140 deportes michael phelps tiburones sharkweek discovery c170712101438

3
Es llegeix en minuts

La llegenda olímpica nord-americana Michael Phelps, l'esportista més llorejat en uns Jocs Olímpics, ha tingut un dels "grans desafiaments" de la seva carrera al nedar contra un tauró blanc per al canal de televisió Discovery en Español i ha dit que moltes persones creuen que està "boig" per haver-ho fet.

"L'experiència va ser sens dubte un gran desafiament", va afirmar Phelps en una teleconferència de premsa en què va dir que la seva meta no va ser mai la de "poder guanyar" un tauró, però sí "comparar-s'hi", "nedar amb ells i aprendre com viuen".

Pel conegut com a 'Tauró de Baltimore', nedar amb esquals reals va significar "la concreció d'un somni", una de les activitats que tenia a la seva llista de "coses pendents per fer a la vida", encara que ells juguessin "a casa". "Molts creuen que estic boig per submergir-me a l'aigua per fer això, però vaig tenir totes les mesures de seguretat a l'aigua i em vaig sentir molt segur tota l'estona", va manifestar.

El guanyador de 23 medalles d'or olímpiques (i 28 en total), ara retirat, es va enfrontar al depredador més gran de l'oceà en una carrera única que es va gravar a prop de les costes de Ciutat del Cap (Sud-àfrica) i que el canal Discovery en Español estrenarà el 23 de juliol als Estats Units.

La motivació de Rio 2016

"Així que soc molt feliç de com va acabar la meva carrera, i és fins i tot millor perquè el meu fill va veure les últimes proves de la meva carrera. Soc feliç d'haver penjat el banyador de la manera com ho vaig fer. I no he deixat l'esport, només la piscina, encara que la natació estarà per sempre en la meva vida. L'aigua, a l'oceà o en una piscina, serà part de la meva vida per sempre".

"Les meves sortides no eren gaire bones, i si hagués tingut una mica aquesta explosivitat, hauria sigut increïble", va comentar el campió, a qui li agradaria veure com se'n sortirien els taurons en una prova de piscina de 100 metres.

L'esportista olímpic més condecorat de tots els temps es va retirar després d'aconseguir els seus últims cinc ors als Jocs de Rio 2016, als quals va tornar per "acabar les coses" com ell "volia", tot i que encara neda 1,6 quilòmetres per setmana per la seva "pròpia tranquil·litat mental".

AMB 15 BUSSOS

La particular prova va transcórrer en aigües obertes, a només 13 graus, i l'equip del programa va crear un carril de natació on Phelps va nedar amb 15 bussos a sota seu, segons el mateix nedador.

Després de veure en acció el tauró blanc, que pot arribar als 40 quilòmetres per hora, Phelps va declarar que voldria tenir la capacitat de l'animal de "girar en angle tancat i nedar en qualsevol direcció", així com disposar de la seva explosivitat.

"MANTENIR LA CALMA"

Notícies relacionades

Quan li van oferir participar en l'anomenada Shark Week (setmana del tauró) del grup Discovery, va dir que sí "immediatament", perquè a més era seguidor d'aquest programa des de fa "15 o 16 anys". La carrera serà l'esdeveniment estrella de la Shark Week, però Phelps també sortirà al programa 'Academia de tiburones', en què va rebre un curs intensiu sobre els taurons.

Dos experts li van ensenyar a bussejar amb taurons i Phelps va relatar emocionat que es va estirar al fons marí amb 15 d'ells a només "30 centímetres" i va aconseguir "mantenir la calma". Phelps va insistir que el més important de la seva experiència va ser "aprendre" d'aquests "majestuosos" animals marins i ajudar a desmuntar mites sobre ells. El nord-americà va dir que pretén que la gent entengui que els taurons no són "tan despietats i ferotges" com es creu.