Jordi Cruyff, nou entrenador del Maccabi Tel Aviv

Des de fa cinc anys era el director esportiu del club israelià

zentauroepp37813184 gra110  barcelona  25 03 2017   jordi cruyff  durante su int170325184107

zentauroepp37813184 gra110 barcelona 25 03 2017 jordi cruyff durante su int170325184107 / Susanna Saez

3
Es llegeix en minuts

 Darrere els passos del seu pare una altra vegada, Jordi Cruyff ha decidit fer el salt a la carrera d’entrenador. De la gespa amb la samarreta de diversos equips va passar al despatx, i d’allà a la banqueta: Jordi dirigirà a partir de la temporada vinent el Maccabi de Tel Aviv, segons van informar ahir tant el club israelià com l’exfutbolista. Jordi ha sigut el director esportiu del Maccabi durant els últims cinc anys i, «després de disfrutar cada moment», va acceptar l’oferta de posar-se el xandall i trepitjar l’herba una altra vegada.

    

Jordi ja havia exercit d’entrenador, de forma interina, a principis d’any, després de la destitució del georgià Shota Arveladze. No li va anar malament: no va perdre cap dels nou partits que va dirigir, però va deixar l’equip en mans de l’angolès Lito Vidigal, a qui ara reemplaçarà. El seu segon serà Dani Poyatos, que ve de triomfar amb el juvenil B del Reial Madrid, un jove entrenador que va brillar al juvenil A de l’Espanyol.

    

«Ha arribat l’hora de canviar i he acceptat el repte de ser l’entrenador del primer equip», va indicar ahir a Twitter Mitch Goldhar, propietari del club, que va anunciar a la web el nomenament. «Sé que el Jordi té un gran sentit de la responsabilitat com a estendard del nom Cruyff, que és sinònim de tants èxits en el futbol», va dir. «Com ell, sento que aquest és el moment adequat per fer aquest pas. He tingut l’honor de conèixer Johan Cruyff i veure com n’estava d’orgullós del seu fill. Estic segur que Johan estaria molt emocionat de veure el Jordi assumir el càrrec d’entrenador d’aquest històric club», va dir el mandatari.

    

Com a jugador, Jordi Cruyff, de 43 anys, es va formar al planter de l’Ajax i del Barça, al primer equip del qual va jugar entre 1993 i 1996. Posteriorment va militar al Manchester United, Celta, Alabès, Espanyol, Metalurg Donetsk i Valletta. Internacional holandès (va disputar l’Eurocopa de 1996 amb la selecció taronja), el 2010 va posar fi a la seva carrera en actiu i va passar a ser director esportiu de l’AEK Làrnaca fins que el 2012 va arribar al Maccabi.

El desembarcament de Jordi al club israelià ha significat una notòria empenta qualitativa per a l’entitat, que va guanyar tres lligues consecutives (2013, 14 i 15) després d’una dècada sense aconseguir-ne cap. Les dues últimes temporades, no obstant, ha sigut subcampió. 

Notícies relacionades

  

 Una de les primeres coses que va fer Jordi a Tel Aviv va ser fitxar Òscar Garcia com a entrenador. Fortament units des dels seus temps de jugadors, Jordi va apostar per Òscar malgrat que la seva experiència a la banqueta es limitava al juvenil del Barça. Ironies del destí, el mateix dia en què Jordi anunciava el salt a la banqueta, Òscar deixava gairebé tancat l’acord per ser el nou tècnic del Saint Étienne. El sabadellenc ve de guanyar dos doblets seguits amb el RedBull de Salzburg.