Comença la Lliga de veritat

Luis Enrique espera que el Barça sigui per fi regular i guanyi els cinc partits, encara que avisa del "perillós" Osasuna

Zidane proclama que no es penedeix d'haver alineat Bale i recorda que el Madrid encara depèn de si mateix

jdomenech38162446 barcelona s head coach luis enrique  left  is flanked by rea170425213949

jdomenech38162446 barcelona s head coach luis enrique left is flanked by rea170425213949 / Francisco Seco

4
Es llegeix en minuts
Carlos Marcote
Carlos Marcote

Periodista

ver +
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de 33 jornades, la Lliga es decideix en només cinc partits. El clàssic va restablir la igualtat de punts entre el Barça i el Madrid, encara que els blancs disposaran del benefici d'un partit més (l'ajornat contra el Celta) que pot desequilibrar la balança. Una mini Lliga en què, ara sí, està prohibit qualsevol error.

I la por a aquesta nova relliscada que pogués resultar definitiva inquieta Luis Enrique i Zinedine Zidane per les conseqüències que comportarà. La principal, òbviament, és la pèrdua del títol davant el gran rival; les posteriors residiran en la càrrega de crítiques que els espera. Luis Enrique va arribar al Bernabéu castigat després de l'eliminació davant el Juventus; Zidane va sortir de l'estadi blanc diumenge amb una derrota que erosiona com poques. El tècnic francès va combatre l'onada negativa sobre l'equip brandant el viatge a Balaídos com si fos una bola extra que el cobreix d'una possible ensopegada.

SENSE PENEDIMENT

«Tenim el nostre destí a la mà. No depenem de ningú per a res i seguirem treballant com fins ara», va proclamar Zidane intentant donar una imatge de fermesa com la utilitzada al defensar l'alineació de Gareth Bale. El gal·lès va durar al camp mitja hora al patir una nova lesió muscular. Zidane va assegurar que no es penedia d'haver confiat en Bale ni de les decisions que va prendre en el clàssic.

La mateixa frase que utilitza Luis Enrique per defensar les seves. Les de diumenge li van somriure totes, encara que gairebé no van ressaltar per les destacables intervencions de Ter Stegen i Messi a cada porteria. El tècnic blaugrana només demana, li prega, al seu equip que adquireixi la regularitat que li ha faltat fins ara. És a dir, que guanyi els cinc partits que queden.

PATACADA DESPRÉS D'ÈXIT

Com que després de cada gran victòria ha vingut una sonora patacada, Luis Enrique va voler subratllar de l'Osasuna la condició de rival «perillós», encara que és el cuer i pot certificar el seu descens si perd al Camp Nou i guanya el Leganés. El Barça va punxar a Riazor (2-1) després del 6-1 al PSG i va caure a París després de golejar l'Alabès (0-6), com va punxar a Màlaga (2-0) després d'haver castigat el Sevilla (3-0).

«No hi ha enemic fàcil i molt menys en les últimes jornades», va recalcar Luis Enrique. «Sempre es produeixen resultats sorpresa, que ningú s'espera, i hem d'estar preparats». Aquesta preparació, a aquestes altures, no es dedica a prevenir virtuts del rival, sinó a procurar que el Barça doni la seva millor versió. Amb els homes més fiables. Ningú com Messi en aquesta categoria. Al tècnic no li sap greu deixar d'entrenar l'astre ara que enfila el seu comiat de la banqueta. «Prefereixo mirar-ho des de la perspectiva positiva que en aquests tres anys he pogut veure infinitat de coses i disfrutar-ne en primera persona», va reflexionar.

«AMB MANILLES I PISTOLA»

Molt pocs canvis registrarà l'alineació respecte a la que va guanyar el clàssic. El descans potser li toca per tradició a Iniesta, que ha disputat dos partits consecutius. Està per veure si Alcácer disfruta de l'última oportunitat de ser titular en lloc de Neymar, que acabarà la sanció contra l'Osasuna.

L'absència de Neymar és un alleujament per al club navarrès. En té prou amb Messi. El seu tercer entrenador de la temporada, Petar Vasiljevic, creu que a Leo només se'l pot parar «amb manilles i pistola». No va desencaminat, com es va veure al Bernabéu. Les possibilitats que l'Osasuna venci passen per «una alineació indeguda» blaugrana.

El tècnic entén que als seus nois els espera un partit «lleig». Sobretot, després del desenllaç del clàssic perquè el Barça s'ha reanimat, ha elevat el seu nivell «i no pot tornar a fallar davant el seu públic». Ni el seu davant l'Osasuna, el Vila-real i l'Eibar ni davant el de l'Espanyol i el del Las Palmas, que són les úniques sortides. El Madrid jugarà fora a la Corunya, Granada, Vigo i Màlaga; el Bernabéu s'obrirà per rebre el València i el Sevilla. La cita de Galícia obliga Zidane a fer canvis, però cap rectificació.

BALE, UN MES DE BAIXA

Notícies relacionades

«No em penedeixo absolutament de res. Faria el mateix. Vam fer un gran partit. D'errors sí que en vam cometre, jo el primer. De cara al món, els dos equips van fer un gran partit, van guanyar ells i s'ha acabat el tema... Ho dic molest perquè no m'agrada perdre, però no canviaria res», va assegurar Zizou. Bale pateix una lesió de grau dos al soli esquerre i estarà un mes de baixa.

Zidane va defensar que no era arriscat alinear-lo. «Estem disgustats, però estava al cent per cent. M'ho va dir», va afirmar el tècnic. Amb Varane té una papereta similar. Suma tres entrenaments i el necessita a la defensa per la sanció de Ramos i la lesió de Pepe. Zidane diu que no se sent pressionat ni està enfadat. Conserva la calma habitual. «Quan perdem, hem de saber acceptar les crítiques; a vegades produeixen més ràbia i més ganes, i és el que intentarem demostrar», va comentar esperançat.