El Madrid reacciona a temps i remunta a Vila-real

L'equip blanc capgira un 2-0 en contra ajudat per un penal polèmic per mà involuntària de Bruno

undefined37455398 football soccer   villarreal v real madrid   spanish la liga170226212724

undefined37455398 football soccer villarreal v real madrid spanish la liga170226212724 / HEINO KALIS

3
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

A un pas de completar una setmana tràgica amb una nova derrota a Vila-real, el Madrid es va aixecar per remuntar un 2-0 en contra i no deixar que el Barcelona li prengués el liderat. Un cop d’autoritat al límit de l’equip blanc, encara que ajudat per un rigorós penal assenyalat per una mà clarament involuntària de Bruno de rebot que va suposar l’empat a dos. El conjunt groc s’havia avançat en sis minuts pletòrics a la represa amb gols de Trigueros Bukambu, però la sortida d’Isco al camp va espavilar el conjunt madridista.

Bale va escurçar distàncies abans que Ronaldo equilibrés el marcador amb la polèmica pena màxima i Morata va sentenciar sis minuts després d’entrar en substitució de Benzema. Així el Madrid va sortir del greu problema en què l’havia posat el Vila-real, que després d’encaixar només 15 gols en 23 jornades de Lliga va permetre que en tot just 20 minuts el quadro blanc n’hi fes tres. Zidane i el seu equip es van salvar d’entrar de ple en un bucle molt negatiu.

EQUILIBRI INICIAL

Amb el record molt present del que va passar a Mestalla dimecres, el tècnic blanc va respirar al comprovar que el Vila-real no aconseguia acostar-se a l’àrea de Keylor Navas de forma preocupant en els primers deu minuts de partit. Però així que es va superar aquest punt, el porter costa-riqueny es va haver d’estirar al màxim per desviar a córner un gran xut de Mario culminant una gran jugada de Trigueros per la dreta.

La resposta va arribar a càrrec de Bale, titular amb Ronaldo Benzema 96 dies després de la seva lesió. El gal·lès no va arribar per poc a clavar a la porteria d’Asenjo una gran centrada de Marcelo. Tampoc va poder fer la rematada final Ronaldo poc després perquè Mario va arribar a temps de tallar el servei de Modric. Ocasions que reflectien una posada en escena potable del Madrid, amb bona pressió que a poc a poc es va anar diluint per donar pas a un xoc sense dominador clar, tot i que Asenjo va haver de treure sobre la línia un cop de cap de Benzema.

LESIÓ D'ASENJO

En aquella jugada es va lesionar al genoll esquerre el porter local, que va aguantar deu minuts més sobre el camp durant els quals es va produir el canvi de direcció d’un matx en què el Vila-real va començar a manar clarament gràcies a l’autoritat de Bruno i al desplegament de Trigueros i Dos Santos al centre del camp per prendre la pilota al Madrid, així com a la profunditat de Castillejo per la banda dreta. Una gran jugada de l’exjugador del Màlaga, que va deixar tirat Ramos, va acabar amb un xut de Jonathan desviat a córner per molt poc i el mateix Castillejo va rematar alt molt forçat, sol davant Navas, una gran centrada de Costa.

El conjunt local va arribar al descans més incisiu, viu i fresc i encara més quan va tornar al camp, tot i que Benzema va tenir l’opció d’obrir el marcador a passada de Bale tot just reprendre’s el joc. El francès va rematar fluix i centrat i va donar pas a una estirada incontenible del Vila-real. Trigueros va marcar després d’una deixada de Castillejo (m. 50) i Bukambu va obrir en canal la defensa blanca a passada de Bruno per anotar el segon (m. 56).

Zidane va reaccionar donant entrada a Isco per Casemiro, es va col·locar davant de Kroos i Modric i el Madrid va ser un altre gairebé immediatament. Ronaldo va disparar de volea al pal abans que el malagueny armés la jugada que va acabar en gol de Bale de cap a passada de Carvajal (m. 64). El rigorós penal assenyalat per una mà involuntària de Bruno a l’interceptar un refús de Víctor Sánchez va acabar de rellançar el Madrid. El va convertir Cristiano Ronaldo amb seguretat (m. 74) i Morata, que havia entrat en el lloc de Benzema sis minuts abans, va firmar la remuntada amb una rematada picada de cap després d’un robatori d’Isco i la passada final de Marcelo (m. 83). El Madrid va estar a un pas del desastre, però va sortir de l’estadi de La Ceràmica reforçat.